ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ!ΔΕΝ ΛΟΥΦΑΡΟΥΜΕ!

Saturday, June 25, 2011

Η Σβετλάνα του κυρ Μήτσου!



Σβετλάνα,τι κάνει ο κύριος Μήτσος;
-Το κύρ Μήτσος δεν είναι καλά και η Σβετλάνα πολύ στενοχωρημένο.
-Εσύ κάνεις ότι μπορείς Σβετλάνα και ο Θεός είναι μεγάλος.
-Το Θεός μπορεί να είναι μεγάλος,αλλά δεν βλέπει το πρόβλημα που έχει το Σβετλάνα.
-Τι θέλεις να πεις;
-Εγώ xristin είμαι 58 ετών και πρέπει να δουλέψω 2χρόνια για να πάρω το σύνταξη όταν γίνω 60 ετών. Αν ο κυρ Μήτσος πάει να συναντήσει αυτό το Πέτρο που έχει τα κλειδιά εκεί στον ουρανό πριν συμπληρώσω 2 χρόνια στο πατρίντα σου,δεν θα πάρω το σύνταξη από το ΙΚΑ.
-Μα πώς είναι δυνατόν να πάρεις σύνταξη με 2 μόνο χρόνια εργασίας;Εμείς φτύνουμε αίμα(όχι απαραίτητα όλοι) για να πάρουμε την έρμη την σύνταξη.
-Εγώ έχει πολλά χρόνια δουλειά και στο Βουλγαρία.
-Αααααα!Τώρα κατάλαβα!Εσύ αλλού τρως, αλλού πίνεις, αλλά από εδώ ........θα τα πάρεις!
Και έτσι ο κύρ Μήτσος απολαμβάνει σπέσιαλ περιποίηση από την νταρντανο-Σβετλάνα για να μην αποδημήσει εις Κύριον πριν κλείσει τα δύο χρόνια παραμονής στην Ελλάδα η νταρντανο-Σβετλάνα,η οποία βρήκε ευκαιρία να ξεζουμίσει το ελληνικό κράτος εκμεταλλευόμενη αυτή και πολλοί άλλοι αλλοδαποί με την βοήθεια αετονύχηδων δικηγόρων τις ασάφειες του νόμου.
Τρεις φορές την ημέρα πλένει τον κώλο του κυρ Μήτσου η Σβετλάνα για να μην συγκαεί ο γλυκός μου.
Δεν φταίει βέβαια η Σβετλάνα,φταίει το τρύπιο ασφαλιστικό σύστημα που το μόνο θετικό που έχει να παρουσιάσει είναι ο πεντακάθαρος κώλος του κύρ Μήτσου.
Μετά από τόσα χρόνια προκλητικής ανοχής,ξαφνικά ξύπνησε το ελληνικό κράτος από τον βαθύ λήθαργο και αποφάσισε να πάρει πρόσθετα μέτρα που θα δυσκολεύουν(χωρίς να αποκλείουν βεβαίως,βεβαίως,και πολύ σωστά) την παροχή συντάξεων στους αλλοδαπούς που εργάζονται λίγα χρόνια στην Ελλάδα.
Το ελληνικό κράτος ανακάλυψε ξαφνικά ότι δεν εφαρμόζονται σωστά οι διατάξεις που διέπουν την απονομή συντάξεων στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έπαιρναν συντάξεις πολίτες που είχαν 300 ημέρες ασφάλισης στην Ελλάδα και 12000 ημέρες ασφάλισης στην χώρα τους. Το ΙΚΑ τους έδινε την κατώτατη σύνταξη (486 ευρώ) και αποκτούσαν δικαίωμα και για......ΕΚΑΣ (230ευρώ).
Και τόσον καιρό τι στο διάολο κάνανε;
Κύριε Πατσούρη (υποδιοικητής του ΙΚΑ που υπέγραψε την εγκύκλιο) μήπως αργήσατε κομματάκι;
Αυτό είναι το πρόβλημα.
Αργήτε. Αργήτε εγκληματικά.
Ήταν τόσο δύσκολο να αντιδράσετε νωρίτερα για να μην υπάρχει ανάγκη αναδρομικής εφαρμογής της εγκυκλίου με παράλληλη αναζήτηση επιστροφής των ποσών που εισπράχτηκαν παράνομα κατά τα τελευταία χρόνια;
Και μετά αναρωτιόμαστε πως φαλίρισε αυτό το μαγαζί!
Άι στον κόρακα και συγχύστηκα!
Αυτά.





Bookmark and Share

8 comments:

  1. Αυτά είναι, ήρθαν οι αλλοδαποί και ξετίναξαν τα ασφαλιστικά ταμεία μαζί με τα τζιμάνια που τα'παιξαν στα χρηματιστήρια και τώρα δούλευε εσύ χωρίς ένσημα γιατί έτσι και αλλιώς σύνταξη μόνο κατά Αγιο Πέτρο μεριά μπορείς να συναντήσεις!

    Τώρα που ψάχνουν και οι Ελληνίδες να πλύνουν κανένα κώλο να χαρτζιλικωθούν να δεις που δεν βρίσκουν είναι όλοι καβατζωμένοι:))

    Φιλί θαλασσινό!

    ReplyDelete
  2. χεχεχε! η σβετλάνα έχει δουλειά...
    η κυρα μαρία δεν έχει...
    η ξενοφοβία βέβαια είναι κακή.... και θέλω να πιστεύω πως δεν είμαστε ρατσιστές ούτε ξενοφοβικοί οι έλληνες...
    μα η χώρα δεν ήταν έτοιμη να δεχτεί όλους αυτούς που η ευρώπη και η ασία και αφρική μας φόρτωσαν ....
    το μαγαζί είναι μικρό και απροετοίμαστο και ερασιτεχνικό και διεφθαρμένο....

    και ξέρεις πιο είναι το μεγάλο κακό; δεν είναι σύνταξη που θα πάρει η σβετλάνα. είναι που ποτέ της δε θα αγαπήσει αυτή τη χώρα. και δε φταίει η σβετλάνα γι΄ αυτό....

    ReplyDelete
  3. Tούρμπο τον έκανε ή τον πέθανε;:))

    ReplyDelete
  4. Τώρα πούσφιξαν οι κώλοι γενικώς και του κυρ Μήτσου ειδικά ,αν η σβελτάνα βρεθει με δραχμοποιημένη σύνταξη θα χαλασθεί η θα μουτζώνεται που στην Βουλγαρία θα πληρώνονται μ'ευρώ?Εκτός κι αν οι αλλοδαποί κάτι ξέρουν και εγγυώνται για την παραμονή του ευρώ στην ψωροκώσταινα!Κοίτα ρε που οι επενδυτές καλύπτουν όλες τις κοινωνικές διαστρωματώσεις!
    Κι όμως το άρθρο,αποτελεί την πιό επαγγελματική οικονομική έρευνα για το μέλλον της παγκόσμιας κρίσης!Ο αέρας της Άνδρου είναι σίγουρα ο βασικός καταλύτης αυτής της επιτυχίας!
    Φιλιά και να περνάς καλά xristin!

    ReplyDelete
  5. ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!

    ReplyDelete
  6. Το άρθρο της xristin,κυβερνητική οδηγία:
    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=409564&h1=true

    ReplyDelete
  7. πωπω καιρό έχω να έλθω.. :) :)
    ναι.. το ξετίναγμα των ταμείων ξεκίνησε μεταπολεμικά.. με την αυθέρετη χρήση τους για θαλασσοδάνια των ημετέρων.. και συνεχίστικέ με την ίδια λογική.. για ψηφοθυρικούς λόγους μεταπολιτευτικά.. η μαρούσκα είναι μια σταγόνα.. σε ένα ήδη ξέχιλο ποτήρι.. :) :)
    την καλησπέρα μου :) :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...