ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ!ΔΕΝ ΛΟΥΦΑΡΟΥΜΕ!

Tuesday, May 31, 2016

Πάμε Βαρσοβία και Κρακοβία;

Τι είπες;
Σε πληγώνει η Ελλάδα και βαρέθηκες να μετράς μνημόνια τα οποία μονίμως τα βγάζεις περισσότερα από τον Αλέξη μας και αναρωτιέσαι  τι στον κόρακα έχουν πάθει οι αριθμοί με πρώτη φορά αριστερά;
Μην σκας και πάρτο αλλιώς,δηλαδή......φτιάξε βαλίτσα,μικρή κατά προτίμηση,να τόση που να χωράει 5-6-7 πορδοκόφτες(sorry στριγγάκια ήθελα να πω,όχι στριγκλάκια καλέ,στριγκάκια λέμε!) που πιάνουν λίγο χώρο,μια πιτζάμα,ένα μπλουτζήν που αντέχει στην βρωμιά,καμιά οδοντόβουρτσα για να μην βρωμάει ο στόμας σου και βουρ για Βαρσοβία και Κρακοβία.
Όταν κατεβάσεις την βαλίτσα καλό είναι να την περάσεις με Vettex  για να μην πάθεις αυτό που έπαθε η xristin που μετέφερε δηλαδή βρωμιά made in Greece στην Πολωνία και το ανακάλυψε όταν έπεσε ο πολωνικός ήλιος επί της βαλίτσας και την έκανε ρόμπα(όχι την βαλίτσα καλέ,την xristin λέμε)
Τέσπα,μισή ντροπή της βαλίτσας,μισή της xristin.Εξαγωγές δεν θέλουμε;Ε,ήρθε η ώρα να τις κάνουμε!
Η πτήση που θα προτιμήσεις ας είναι ένεκα κρίσης low cost που σου δικαιολογεί μόνο χειραποσκευή και έχει την κακιά συνήθεια να είναι νυχτερινή για να φτάσεις ωραιότατα και με την τσίμπλα στο μάτι στην Βαρσοβία,πουρνό,πουρνό με την αυγούλα και με τους Πολωνούς να βρίσκονται στο τελευταίο,δηλαδή το τέταρτο στάδιο ύπνου όπου τα όνειρα παίρνουν μορφή εικόνας με φώτα και σχήματα και έτσι οι Πολωνοί  ονειρεύονται ονειρεμένες διακοπές στην.....Ελλάδα!
Λοιπόν πάμε πρώτα Βαρσοβία;











Και τώρα η σειρά της Κρακοβίας
Αυτήν την πόλη πρέπει να την επισκεφτείς την άνοιξη και το καλοκαίρι όταν θα έχουν σκάσει μύτη.....τα τραπεζάκια έξω,πράγμα πολύ σημαντικό για την πρώην πρωτεύουσα της Πολωνίας με την  μεγαλύτερη πλατεία της Ευρώπης!






Ερώτηση προς την κολόνα του σπιτιού
-Μήπως θέλεις να κάνουμε μια βολτίτσα με την άμαξα;
Απάντηση κολόνας
-Δεν θέλω βόλτα με το κάρο
-Μην λες κάρο αυτήν την πανέμορφη άμαξα,θα με υποχρεώσεις και πες μου γιατί δεν θέλεις βόλτα με το κάρο(α στον κόρακα,με την άμαξα ήθελα να πω)!
-Δεν θέλω γιατί........το ένα τ΄ άλογο που είναι άσπρο όπως τα όνειρα που έκανα παιδί είναι μια χαρά άλογο,αλλά......το άλλο τ΄άλογο που είναι μαύρο σαν την πικρή μου την κατάμαυρη ζωή έχει ένα σοβαρό πρόβλημα και έτσι  πρέπει να αποκλειστεί η ιδέα να βολτάρουμε με το κάρο(sorry άμαξα)
-Ποιο είναι το πρόβλημα του μαύρου;
-Έχει......τσίμπλες στα μάτια  και δεν θέλω κάρο(sorry άμαξα) που θα το σέρνει......τσιμπλιασμένο μαύρο άλογο!
 Ο,Θεέ μου!Κοίτα τι σκαριφίζετε ο άνθρωπος όταν δεν γουστάρει βόλτα με το κάρο(sorry,άμαξα)!
-Η υπόλοιπη παρέα τι λέει;
-xristin μια τσίμπλα στο μάτι την βλέπουμε και εμείς,πως να το κάνουμε γιαυτό.....sorry,αλλά......δεν θέλουμε!!
Πάει η βόλτα,την χάσαμε!










΄Αουσβιτς,60 χλμ από την Κρακοβία
Εδώ δεν μιλάς.
Εδώ σκύβεις το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία  καθότι αντιλαμβάνεσαι με φρίκη ότι ανήκεις και εσύ στην ίδια συνομοταξία χορδωτών,υπερομοταξία τετράποδων,της τάξης των πρωτευόντων,γένους homo,είδους homo sapiens(άνθρωπος ο σοφός),στην ίδια δηλαδή που ανήκουν τα κτήνη που διέπραξαν αυτό το έγκλημα κατά της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας! 




Και εκεί που έλεγε να κλείσει την ανάρτηση η xristin το μάτι της έπεσε σε μια  δήλωση του Φίλη για την απλωμένη μπουγάδα των προσφύγων στον αύλειο χώρο του Πολυτεχνείου και......στάνιαρε........πως το λένε αλλιώς εντο στο Ελλάντα........α,ναι,ήρθε στα ίσια της και αναφώνησε:καλώς ήρθα στο σπιτικό μου και καπάκι......γεια σου Ελλάδα  με τις όμορφες θάλασσες και τις αστραφτερές μπουγάδες στα.....Πολυτεχνεία! 
Πάρτε και την δήλωση να πορεύεστε στην ζωή σας
"Υπάρχουν αντίστοιχες φωτογραφίες της.....Βουλής από την περίοδο.......1925-1929, όταν είχαν εγκαταστήσει εκεί μικρασιάτες πρόσφυγες"!
Εδώ και αν λέμε.......τι κάνεις Γιάννη;Μπουγάδες απλώνω!
Αυτά!



Bookmark and Share

43 comments:

  1. Καλημέρα! Ώστε ταξιδάκι ψυχή μου ε; Τι όμορφες φωτογραφίες! Και κρίμα που δεν έκανες βόλτα με το κάρο και ας ήταν τσιμπλιασμένο το άλογο! Πέρασες καλά σίγουρα. Οπότε καλή προσαρμογή σε μπουγάδες.Έχουμε μπόλικες να ξεπλένουμε
    φΙΛΙΆ!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτό με το τσιμπλιασμένο άλογο μην το παίρνεις και πολύ τις μετρητοίς γιατί xristin είναι αυτή ότι θέλει λέει!χα,χα,χα
      Η βόλτα πάντως δεν έγινε και ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει το ιερό καθήκον να ψάξει τις αιτίες που σίγουρα δεν είναι οι......τσίμπλες!και πάλι χα,χα,χα
      Τις φιλούρες μου

      Delete
  2. xristin άψογα τα περασες βλέπω. όσο για το κάρο... άστο... έχει και στο Ναύπλιο!!!!

    καλά να περνάς. Έχω πάει Βαρσοβία, ΠΟΛΥ παληά... Μού άρεσε... Να ξαναπάς... και με κάρο... αυτήν την φορά, σού εύχομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    μάκια

    Υ.Γ. άψογες οι φωτο...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εχεις πάει Βαρσοβία;
      Αντε με το καλό και στην Κρακοβία!
      Τα φιλιά μου

      Delete
  3. Τι ωραίες φωτό και τι ωραίο ταξίδι, μπράβο σας... θυμάμαι πέρσι πάλι ταξιδάκι είχατε κάνει! ;-)
    Δεν έχω πάει σ' αυτά τα μέρη δυστυχώς και σίγουρα αν πήγαινα δεν θα επισκεπτόμουν το Άουσβιτς... μου φτάνουν τα ντοκιμαντέρ και οι ειδήσεις της Ελλαδίτσας μας και δεν αντέχω να προσθέσω και άλλη θλίψη στη ζωή μου...
    ΑΦιλάκια πολλά πολλά Χριστίνα μου! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εύχομαι από την καρδιά μου να βρεθείς και σε αυτά τα μέρη γιατί ότι δει ο άνθρωπος καλό είναι,άσε που η Πολωνία έχει πραγματικά ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πολλές απόψεις και ο.... ο νοών...νοείτω!
      Τις φιλούρες μου

      Delete
  4. Υπέροχες φωτογραφίες! Πολύ χαίρομαι που περάσατε καλά.
    Έπρεπε πάντως να την κάνεις τη βόλτα με την άμαξα, κι ας μην ακολουθούσαν οι υπόλοιποι. Αυτά δε γίνονται κάθε μέρα!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έλλη την βόλτα θα την κάνω την επόμενη φορά,γιατί θα ξαναπάω και ας πρόκειται να ταξιδέψω στο φτερό του αεροπλάνου!
      Πάντως από αυτά που γράφει η xristin για το τσιμπλιασμένο άλογο κράτα το άλογο και πέτα τις....τσίμπλες γιατί xristin είναι αυτή......τσίμπλες ονειρεύεται!χα,χα,χα
      Τις φιλούρες μου

      Delete
  5. Τι όμορφο ταξίδι που έκανες και οι φωτογραφίες σου πολύ ωραίες !!!Είναι πολύ ωραία η
    Πολωνία και έχει και ανάπτυξη μεγάλη ,όχι σαν και εμάς που βουλιάξαμε.Να είσαι καλά να ταξιδεύεις!!και τη βόλτα με το κάρο έπρεπε να τη κάνεις!!!!πολλά φιλιά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ metaxia για τα καλά σου λόγια και πράγματι έχεις δίκιο για την ανάπτυξη της Πολωνίας η οποία μου θυμίζει την Ελλάδα των παχέων αγελάδων,γιαυτό θέλει πολύ προσοχή ο χειρισμός των οικονομικών για να μην γίνουν σαν τα μούτρα μας!
      Τα φιλιά μου

      Delete
  6. Είναι απ' τα ταξίδια που ονειρεύομαι να κάνω. Ελπίζω να αξιωθώ. Έχω ακούσει τα καλύτερα για την Πολωνία και την υποδειγματική καθαριότητα στους δρόμους. Όπως βλέπω και στο ρεπορτάζ σου, είναι όλα κουκλίστικα. Τύφλα να'χει η Βιέννη δηλαδή...
    Καλύτερα που δεν κάνατε βόλτα με το "κάρο" γιατί αυτά τα ζωντανά που σέρνουν φορτία στις πλάτες τους, μου προκαλούν θλίψη.
    Άντε και στο επόμενο ταξιδάκι εύχομαι και γρήγορα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις Μαρία!
      Οσον αφορά την καθαριότητα έχω να πω τα καλύτερα για την Πολωνία και μάλιστα
      η παρέα μας έκανε πλάκα παίζοντας το παιχνίδι των χαμένων σκουπιδιών και μάλιστα
      κερνούσαμε μπύρα όποιον έβρισκε σκουπιδάκι!χα,χα,χα
      Τις φιλούρες μου

      Delete
  7. Μέσα από τις φωτογραφίες σου ταξίδεψα και εγώ για λίγο στην Πολωνία. Πάντα τέτοια!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτό ακριβώς ήθελα Ελένη!
      Να σας ταξιδέψω έστω για λίγο πριν πάρετε την απόφαση για πολύ!χα,χα
      Τα φιλιά μου

      Delete
  8. Πάμε Χριστινάκι μου δηλ. εσύ πήγες και βολτάρισες και καλά έκανες για να δούμε και εμείς την πόλη που θέλουμε να πάμε !! Είναι πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου για το Αουσβιτς τι να πω !!! Δεν θέλω να πάω ... Ούτε βόλτα με την άμαξα-κάρο θέλω απλά να πάω κάποτε λέω εγώ τώρα γιατί μπορεί να μας πούν κομμένα τα ταξίδια!!!
    Φιλιά πολλά καλό μου

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όσο και να μας λένε.....κομμένα τα ταξίδια,εμείς(εννοώ όλοι εμείς) θα....κόψουμε το κάπνισμα,θα...κόψουμε το κρέας,θα...κόψουμε την κακιά συνήθεια να βάζουμε βενζίνη, θα....κόψουμε το σεξ(sorry,πήρα φόρα)και θα τα κάνουμε τα ταξίδια μας γιατί έτσι
      μας αρέσει και να πάνε να ....θούνε(με το συμπάθιο κιόλας)!
      Τα φιλιά μου γλυκιά Νικόλ

      Delete
  9. Δεν έχω πάει ποτέ στην Πολωνία. Οι φωτογραφίες σου πείθουν ότι πρέπει να πάει κανείς ;-)

    Το Άουσβιτς είναι ένα μέρος όπου πρέπει να πάνε και να συνεχίσουν να πηγαίνουν όλες οι γενιές για να μην ξεχάσει ποτέ κανείς. Είναι κρίμα που η επίσκεψη στο Άουσβιτς πρέπει, λόγω γεωγραφίας, να συνδυάζεται με ταξίδι στην Πολωνία. Κανονικά, το Άουσβιτς θα έπρεπε να είναι ένας από δύο σταθμούς ενός ξεχωριστού ταξιδιού, όπου ο πρώτος σταθμός είναι στην Έπαυλη Γουανσηη, έξω από το Βερολίνο, όπου σε μία συνάντηση το 1942 ο Χάιντριχ και ο Άιχμαν έβαλαν τις τελευταίες πινελιές στην οργάνωση της λεγόμενης τελικής λύσης.

    Η Γη είναι ένας παράδεισος ομορφιάς που την βλέπουμε γύρω μας πάντα και παντού. Αλλά εκείνα τα πράγματα που αντιπροσωπεύονται συμβολικά από το Άουσβιτς έχουμε υποχρέωση όλοι οι άνθρωποι να μην τα ξεχάσουμε ποτέ (διότι ήδη ετοιμαζόμαστε να τα ξανακάνουμε).

    Να ‘σαι καλά, xristin για τις φωτογραφίες.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δημήτρη αυτό το……"ξανθό κτήνος" ο Χάιντριχ ήταν και φιλόμουσος καθότι μεγάλωσε σε περιβάλλον όπου η μουσική έπαιζε πρωταρχικό ρόλο ένεκα της μουσικής παιδείας των γονιών του.
      Εκείνος έπαιζε το….βιολί του!
      Δημήτρη έχω και εγώ την ίδια άποψη με εσένα όσον αφορά την αναγκαιότητα της επίσκεψης σε αυτούς τους χώρους.
      Όσο και αν φαντάζει ανατριχιαστικό να επισκέπτεσαι χώρους βασανιστηρίων και εξόντωσης εκατομμυρίων ανθρώπων,δεν μπορώ να φανταστώ επίσκεψη στην Κρακοβία χωρίς την παρουσία στον μαρτυρικό αυτό τόπο.
      Είναι υποχρέωση και καθήκον για όποιον λέγεται άνθρωπος να βρεθεί εκεί.
      Καταλαβαίνω πως είναι σκληρές οι εικόνες αλλά δεν είναι λύση να αποφεύγουμε ότι είναι σκληρό και απάνθρωπο και αφορά συνανθρώπους μας.
      Πρέπει να τιμούμε αυτές τις ψυχούλες που όταν τις βλέπεις στις ατελείωτες σειρές φωτογραφιών με ξυρισμένα τα κεφάλια, δακρύζεις, και καλά κάνεις και δακρύζεις γιατί κάποιος πρέπει να δακρύσει,να κλάψει για εκείνους που ενώ δεν έφταιξαν σε τίποτα βρέθηκαν να είναι θύματα σε μια άγρια εθνοκάθαρση.
      Κάποιος πρέπει να διαδώσει τα τρομερά μαντάτα από τον μαρτυρικό αυτό τόπο.
      Και μην ξεχνάμε ότι όποτε ό άνθρωπος αγνόησε την ιστορική μνήμη έχασε.
      Πολύτιμη βοήθεια στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης προσφέρουν οι τόποι μνήμης(μουσεία,μνημεία) γιαυτό είναι εξαιρετικής σημασίας μνημείο ο συγκεκριμένος χώρος.
      Αν δεν θέλουμε επέλαση ξανά τέτοιων τρομακτικών δυνάμεων ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και τα αυτιά τεντωμένα.
      Οι καιροί είναι πονηροί και θέλει πολύ προσοχή!
      Τα φιλιά μου

      Delete
  10. Ταξιδιάρικη ανάρτηση με το ύφος και τη σφραγίδα της μοναδικής xristin!

    Ταξίδεψα, το λοιπόν, και το απόλαυσα φωτογραφία τη φωτογραφία!

    Να είσαι καλά να μας ξαναταξιδέψεις και να 'μαστε όλοι καλά για ν' αντέξουμε αυτά που βλέπουν τα μάτια κι ακούνε τ' αυτάκια μας από την πρωτηφορααριστερα κυβέρνηση, αλλά προπαντός αυτά που έρχονται...

    Καλό μας μήνα με χαρά κι υγεία!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χάρηκα Ευάγγελε που σε ταξίδεψα με τις φωτογραφίες μου και την τρελή διάθεση μου!
      Και ναι!Θα ξαναταξιδέψω ο κόσμος να χαλάσει και ας είναι να κρατιέμαι σαν την μαϊμού
      από την ουρά του αεροπλάνου γιατί δεν σκοπεύω να κάνω το χατίρι στην πρώτη φορά αριστερά.
      Θα κάνω την πρωσοπική μου επανάσταση εναντίον της.....ταξιδεύοντας! χα,χα,χα
      Τις φιλούρες μου

      Delete
  11. Μα τον Θεό αν δεν ήμουν Ελληνίδα και διάβαζα τις δηλώσεις του Φίλη κατά καιρό απομονωμένες παίζει να τον πέρναγα και stand up comedian αλλά από αυτούς που δεν έχουν χιούμορ ρε παιδί μου και λες αυτός πληρώνει για να γελάνε δεν παίζει...
    Ελπίζω να το χάρηκες το ταξίδι σου και να γέμισες από εμπειρίες και εικόνες :)
    Σπάσιμο αυτό με την άμαξα γιατί ήθελες να το κάνεις! Σε καταλαβαίνω!
    Γλυκό φιλί xristin μου για καλό μήνα! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο Φίλης μπήκε στην κυβέρνηση γιατί ο Αλέξης μας έκρινε ότι το γέλιο κάνει καλό στην ψυχική υγεία του έθνους οπότε ας καθίσουμε αναπαυτικά και ας το απολαύσουμε!
      Τα φιλιά μου

      Delete
  12. Άργησα να γυρίσω στον πολιτισμό, αλλά επιτέλους σε βρήκα πολύ χαρούμενη με αυτό το ταξιδάκι.
    Και γιατί να μην είσαι τόσες ομορφιές που αντίκρυσες!!!
    Νext time θα αφήσω τους φοβιτσιάριδες και θα έρθω μαζί σου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φλώρα πράγματι κρίμα που οι......φοβιτσιάρηδες σου στέρησαν ειδικά αυτό το ταξίδι.
      Εμείς θα κάνουμε και άλλα(σιγά μην κάτσουμε να σκάσουμε) και θα τα κάνουμε μαζί αλλά αυτό το συγκεκριμένο είχε μια άλλη γλύκα.
      Από αύριο θα μας χαίρεται το γλυκό νησάκι.....σου(δεν τολμώ να πω....μας γιατί πόσο να αντέξει το έρμο το νησάκι να το λέει......μας μια Βλάχα του κερατά!
      Θα σας περιμένουμε με ανυπομονησία και με την......μακαρονάδα αχνιστή στο τραπέζι!
      Τις φιλούρες μου

      Delete
  13. Και γιατί, παρακαλώ, να μην εξάγουμε σκόνη από Ελλάντα; Ξέρεις τι πα να πει αυτό; Μόρια πολιτισμού! Λίγο τους πέφτει; Κι' όποιος ενδιαφέρεται, ας κάνει κάνα ταξιδάκι κατά δω να φάει πολιτισμό με το κουτάλι! Η "πρώτη φορά αριστερά" μας έχει τιγκάρει απ' αυτό το αγαθό!
    Τι ωραίο ταξίδι.... θάθελα να είμαι μαζί σου. Θα πηγαίναμε και βόλτα με το κάρο... συγνώμη, άμαξα!
    Όσο για το Άουσβιτς, μη νομίζεις, κάτι παρόμοια "μπουμπούκια" κυβερνάνε και τώρα τον κόσμο! Έλεος!!!
    Σε φιλώ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μόρια πολιτισμού!Καλόοοοοο!
      Φιλία μήπως ξέρεις ποιος είναι Υπουργός Πολιτισμού αυτή την εποχή;
      Εμένα μου διαφεύγει και όταν η xristin δεν γνωρίζει τον Υπουργό Πολιτισμού(που είναι κομπιουτεράκι σε κάτι τέτοια) σημαίνει ότι ο πολιτισμός παρέα με τον υπουργό......κοιμούνται ύπνο βαθύ και μην τους ξυπνάτε!Θα ξυπνήσουν όταν η πρώτη φορά αριστερά γίνει.......τελευταία!
      Τα φιλιά μου

      Delete
  14. Καλώς όρισες στα πάτρια εδάφη αγαπητή μου Χριστίν. Θα πρέπει να πέρασες όμορφα. Είναι μια χώρα με πολλά αξιοθέατα και πολλές ομορφιές. Άλλωστε οι όμορφες φωτογραφίες σου λένε πολλά.
    Καλώς όρισες λοιπόπν.
    Την αγάπη μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ντένη μπορεί η Πολωνία να πέφτει κομματάκι μακριά από την Αμερική που βρίσκεσαι εσύ
      αλλά αν ξυπνήσεις κάποια μέρα και πείς......θέλω να πάω Ευρώπη εδώ και τώρα,στην Πολωνία να πας.
      Τελεία και παύλα!χα,χα,χα
      Tις φιλούρες μου

      Delete
  15. Α Τα κάνεις κι εσύ τα ταξιδάκια σου βλέπω χριστίν!
    Γουέλκαμ μπακ! Διότι με όλ ααυτά που ζούμε ως λαός, το χιούμορ (σου) μας λείπει!
    Για το Άουσβιτς ένα άουτς το αναφώνησα. Πιστεύω ότι είναι ανατριχιαστική η επίσκεψη ε;

    Πολλά φιλιά και καλό μήνα :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Προσπαθώ Αριστέα,προσπαθώ αν και δεν είναι εύκολο με τις
      καινούριες οικονομικές συνθήκες που μας προέκυψαν και δεν ξέρουμε
      τι να κρατήσουμε από της συνήθειες και τι να στείλουμε στο πυρ το εξώτερον!
      Τα φιλιά μου

      Delete
  16. Χριστίνα μου ταξίδεψα μαζί σου με τις όμορφες φωτό σου και πολύ το χάρηκα, βόλτα με κάρα (άμαξες) έχουμε ακόμη τη δυνατότητα να κάνουμε κι εδώ , άλλα πράγματα μας λείπουνε τραγικά.....τι να πω γι΄αυτή την εντυπωσιακή, απόλυτη και απίστευτη καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, μα ούτε ένα χαρτάκι, ένα αποτσίγαρο, ένα πλαστικό μπουκάλι....σε προσκαλώ σε φωτο οδοιπορικό "κατω από την Ακρόπολη" στο πεζοδρόμιο του Μουσείου Ακρόπολης (επί τηου "πεζόδρομου" Μακρυγιάννη) που διεκδικεί τον τίτλο του πιό βρωμερού και απαράδεκτου πεζοδρομίου Πρωτεύουσας και μάλιστα στο πιό τουριστικό σημείο της...Σε φιλώ, καλό μήνα !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τι να πω για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων στην πατρίδα μας πέραν
      ότι με πληγώνει αφάνταστα αυτή η κατάσταση γιατί η ίδια κουβαλάω μια τελείως διαφορετική νοοτροπία και επειδή αγαπάω πραγματικά την πατρίδα μου θα ήθελα οι πολίτες της να την αγαπάνε,να την προστατεύουν να την κανακεύουν και να την θαυμάζουν.
      Κλαυδία σου συνιστώ να μπείς στο blog του φίλου Δημήτρη που μένει τα τελευταία χρόνια σε ένα χωριό της Ιταλίας και να δεις την νοοτροπία των εκεί πολιτών για το περιβάλλον που ζούνε.
      Πιο συγκεκριμένα δείχνει πως 38 εθελοντές (μαζί και ο δήμαρχος) καθάριζαν έπι 6 ώρες τους κοινόχρηστους χώρους προετοιμάζοντας τους για την καλοκαιρινή σαιζόν που έρχεται και όλα αυτά σε ένα μέρος όπου τα σκουπίδια τα ψάχνεις με το κυάλι.Είναι προφανές ότι δεν το κάνουν πρώτη φορά αλλά είναι μόνιμη συνήθεια.
      Πάρε και το λινκ γιατί είναι ένα πραγματικά αξιόλογο blog.
      http://dimitristhinks.blogspot.gr/search?updated-max=2016-05-25T17:40:00%2B02:00&max-results=20
      Τα φιλιά μου

      Delete
  17. Καλημέρα Χριστίνα...με ταξίδεψες πολύ όμορφα σήμερα. Η Ελλάδα πλέον πληγώνει τα παιδιά της, δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε αυτό που ζούμε!!! Τί να πω;;;;
    Σου εύχομαι να κάνεις πολλά ταξίδια που λυτρώνουν το νου και την ψυχή!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν εγώ σε ταξίδεψα Κική σε όμορφα μέρη εσύ με ταξίδεψες από το blog σου σε ωραίες γεύσεις και μάλιστα επειδή ήταν η ώρα του φαγητού όταν μπήκα στο κονάκι σου μου φύγαν τα σάλια και
      έπαθα ένα μικρό γευστικό....εγκεφαλικό συνειδητοποιώντας ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να κλείσω το pc για να επιστρέψω στην ζεστή αγκαλιά της......φακής που έχουμε για φαγητό σήμερα!μπρρρρρρ
      Τα φιλιά μου

      Delete
  18. Είναι και οι δύο αυτές πόλεις, αριστουργήματα. Αγαπώ Πολωνία, αγαπώ Πολωνούς.
    Από τις πιο πεντάμορφες χώρες της Ευρώπης και τρομερά υποτιμημένη. Οι περισσότεροι Έλληνες σκέφτονται κακομοιριά και ανατολικοευρωπαϊκή μιζέρια. Αλλά καμία σχέση, όμως!

    Τα φιλιά μου, xristin! Και εις άλλα με υγεία! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγαπητό πτηνό έχεις απόλυτο δίκιο με την εκτίμηση που κάνεις για την Πολωνία.
      Είναι σίγουρα υποτιμημένη ένεκα του πρόσφατου παρελθόντος της που κάθε ένας
      το βλέπει και το κρίνει ανάλογα με τα πολιτικά του πιστεύω(δυστυχώς).
      Είναι κρίμα γιατί είναι μία χώρα με τρομερή ιστορική αξία αλλά και
      η σύγχρονη Πολωνία αξίζει να τις ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά.
      Τις φιλούρες μου και όπως φαίνεται είμαστε και οι δύο φαν της Πολωνίας

      Delete
  19. Αν και δεν με χωράνε τα σύνορα αυτού του τόπου (όχι Xristin, ΔΕΝ πάχυνα!) δεν έχω πάει ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο!
    Βρε, το κάρο (ε, άμαξα, εννοούσα!)
    ;-)
    Με το Άουσβιτς με πάγωσες είναι η αλήθεια και τί να πω?
    Ας αφήνω τα ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ μου μαζί με τις ευχαριστίες για την όμορφη απόδραση!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γιάννα,να κάνω μια πρόταση;
      Το ταξίδι του μέλιτος να το κάνεις στην.....Πολωνία!
      Σε κούφανα;
      Τις φιλούρες μου

      Delete
  20. Τρελενομαι για τα ταξιδια οπου και ναναι... αλλά βρε Χριστίν μου ωραια η Βαρσοβια και η Κρακοβία το καρο της... σορυ η αμαξα.. θελω να πω.. μα.....έχει και εκεινο το Αουσβιτς και σε κανει να μελαγχολείς..φιλεναδα..ασε που δεν έχει γυρω γυρω θαλασσα μανιτσα μου ...!!!για λίγο καλα ειναι .!!! να περνας υπεροχα οπου και να ταξιδευεις μονο μην ξεχνας να γυρίζεις εδώ... στο Ελαδισταν .!!! φιλακιαααα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ρούλα εύχομαι να βρεθείς κάποτε στην Πολωνία και πίστεψε με δεν θα το μετανιώσεις!
      Το Άουσβιτς να το εντάξεις οπωσδήποτε στο πρόγραμμα σου γιατί μνημεία που μας βοηθάνε να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτό που συνέβη πίσω από τα συρματοπλέγματα δεν τα αποφεύγουμε!
      Τις φιλούρες μου

      Delete
  21. Πώς μου ξέφυγε αυτή σου η ανάρτηση, Xristin μου, και την ανακάλυψα μόλις σήμερα; Αν είναι δυνατόν!
    Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες και ο διάλογος με θέμα τη βόλτα με το κάρο (συγγνώμη, την άμαξα εννοούσα), πολύ ωραίο και το βίντεο, καλέ, εσύ είσαι επαγγελματίας!
    Και εις άλλα με υγεία. Φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να μην επαναληφθεί το ατόπημα Πίπη μου(γιατί περί ατοπήματος πρόκειται και δεν θέλω ουουου!) γιατί θα σε τιμωρήσω και η τιμωρία θα είναι......να διαβάσεις όλα τα αναμασήματα(sorry,αναρτήσεις της xristin) και να γράψεις και ένα τέστ να δούμε αν τα εμπέδωσες!
      Αμ πως!
      Τα φιλιά μου

      Delete
  22. Σαϊνι είμαι!
    Αμέσως αμέσως την ανακάλυψα την ανάρτηση!
    Δεν ξέρω αν θα πήγαινα βόλτα με το κάρο, σόρι την άμαξα ήθελα να πω, αλλά εκείνο το ξαπλωτό ποδήλατο που περνάει μετά την άμαξα, σαν να μυ έκανε ένα κλικ...ένα τέτοιο ομολογώ πως πολύ θα το ήθελα!

    Και σε άλλα με υγεία Χριστίν...και μου άνοιξες την όρεξη με τόσες ομορφιές για ταξίδια και πρέπει να ανασκουμπωθώ να την ξανακλείσω τώρα...
    Το Άουσβιτς θέλει πολύ γερά νεύρα..αλλά κι εγώ πιστεύω πως όλοι θα έπρεπε να το επισκεφτούμε!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...