ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ!ΔΕΝ ΛΟΥΦΑΡΟΥΜΕ!

Wednesday, July 6, 2011

Ο κύριος Χαρίλαος έχει νεύρα!

Ο παρακάτω διάλογος είναι αυθεντικός και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.Ο κύριος Χαρίλαος είναι πολεοδόμος σε μία από της πολλές αμαρτωλές πολεοδομίες της Αθήνας.
Και μην φανταστείτε πως έχει κάποια ιδιαίτερη μόρφωση. Το γυμνάσιο της εποχής του τελείωσε και μπράβο του και του βγάζουμε το καπέλο, καθότι την εποχή του Χαρίλαου δεν ήταν αυτονόητο ότι οι γονείς είχαν την οικονομική ευχέρεια να στείλουν το παιδί τους να τελειώσει έστω και το έρμο το γυμνάσιο.
Βολεμένος για πολλά χρόνια στην υπηρεσία του εξελίχθηκε σε πρώτο "λαδιάρη".
Εξυπηρέτηση και φακελάκι.
Είχε τόσο πολύ εθιστεί στο φακελάκι που έφτασε στο σημείο να υπερηφανεύεται για την ικανότητα να ξεζουμίζει τους πολίτες που έπεφταν στην ανάγκη του.
Κάθε συνάντηση μαζί ήταν για μένα που απεχθάνομαι τους κατ επάγγελμα φακελάκηδες και μία μαχαιριά για την κατάντια των ανθρώπων της δημόσιας διοίκησης.
Και να μην τολμάς να μιλήσεις στον κύριο Χαρίλαο για το μέγεθος της απρέπειας του καθότι σου την έπεφτε άγρια λέγοντας ότι έτσι λειτουργεί η πολεοδομία. Τελεία και παύλα.
Με το λάδωμα απέκτησε και σεβαστά περουσιακά στοιχεία για τα οποία υπερηφανευόταν ξεδιάντροπα.
Πριν λίγες μέρες ξανασυνάντησα τον κύριο Χαρίλαο και είχαμε τον παρακάτω διάλογο:
-τι γίνεται στην πολεοδομία κύριε Χαρίλαε- τον ρώτησα-διαβάζω στον τύπο για ριζικές αλλαγές στην λειτουργία των πολεοδομιών και για μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους. Αλλάζει και ο τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών .Μέσα σε τρεις μέρες θα παίρνει την απάντηση ο πολίτης αν μπορεί να χτίσει-με την έγκριση δόμησης. Αφού δοθεί η εν λόγω έγκριση-και όταν κατατεθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγκρίνεται μέσα σε πέντε μέρες η άδεια δόμησης με ευθύνη του μηχανικού.
Καλό δεν είναι αυτό κύριε Χαρίλαε;
Γυάλισε το μάτι του κύριου Χαρίλαου,με κοίταξε αγριεμένος και .........ξεσπάθωσε.
-Άι στο διάολο αυτοί και η καινούριες ιδέες τους!Μια χαρά ήταν τα πράγματα πριν έρθουν αυτοί οι σωτήρες!
-Μα πώς ήταν μια χαρά όταν για να βγάλεις οικοδομική άδεια πλήρωνες από 200-9000 ευρώ και για επίσπευση των διαδικασιών από 250-15.000 ευρώ; -ρώτησα τάχαμου αθώα για να εισπράξω μια οργισμένη απάντηση για την αδικία που συντελείται σήμερα στην πολεοδομία.
-εσύ εκεί το χαβά σου. Αφού σου λέω δεν κουνιέται φύλλο. Ποια 200 και 15.000ευρώ. Όλα έχουν αλλάξει. Να πάν να γ......ε!Το κλίμα είναι βαρύ. Λέω να βγω στην σύνταξη.
-Αφού είσαι μόνο 58 ετών. Μπορείς να δουλέψεις μέχρι τα 65 σου. Γιατί να βγεις στην σύνταξη;
-Και τι να κάνω σε μια πολεοδομία στην οποία δεν μπορώ να δουλέψω όπως δούλευα.
-Δηλαδή.....τώρα(πως να το πω γαμώτο).......δεν υπάρχουν φακελάκια (ουφ,τ όπα και ξαλάφρωσα)
-Ποια φακελάκια καλέ;Δεν τολμάει κανείς να κουνηθεί. Έχουμε δεμένα τα χέρια.
-Πίστευα πως θα κατάφερνα τουλάχιστον να βάλω τον γιο μου στην πολεοδομία, αλλά αυτοί οι γ.......οι έχουν κλείσει όλες τις πόρτες για την είσοδο του γιου μου στην υπηρεσία. Και όχι μόνο για τον γιο μου. Για όλα τα παιδάκια του κόσμου.
-Μα τώρα υπάρχει το ΑΣΕΠ- ψέλλισα-και οι προσλήψεις γίνονται με εξετάσεις. Ας εκτεθεί ο γιος σου και όλοι οι γιοι του κόσμου στην βάσανο των εξετάσεων και ας προσληφθεί ο ικανότερος. Δεν το βρίσκεται δίκαιο;
-Τι ΑΣΕΠ και ΞΕΑΣΕΠ μου τσαμπουνάς. Εγώ με μέσον μπήκα και μια χαρά τα κατάφερα(κράτα με Θεέ μου να μην κάνω φόνο).
Παιδιά δεν είναι όλα χάλια στην πατρίδα μας. Κάτι μοιάζει να κινείται.
Αφού ο αρχιλαδιάρης Χαρίλαος διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να πάρει φακελάκι και δεν μπορεί να χώσει τον γιο του στο δημόσιο,μην απελπίζεστε. Υπάρχει ελπίς.
Όσο για τον κύριο Χαρίλαο τον βλέπω και αυτόν έτοιμο για την Πλατεία Συντάγματος.
Γιατί μην μασάτε.
Υπάρχουν πολλοί Χαρίλαοι στην Πλατεία Συντάγματος,που τους κόπηκε η μάσα και διαμαρτύρονται μαζί με τους δικαιολογημένα αγανακτισμένους.





Bookmark and Share

11 comments:

  1. Eλα μου ντε!όπου κόβονται προνόμια,μου το παιζουνε κι αδικήμένοι!Χτες στην πλατεια της Κατερινης βιωσαμε την ηχορυπανση στο μεγαλειο της,οι ταξιτζήδες,μια απ'τις μαστιγες της νεοελληνικής κοινωνίας,κορνάρανε αβέρτα,διαμαρτυρόμενοι για το ανοιγμα του επαγγελματος!!!

    ReplyDelete
  2. ela στο μπλογκ,να κανουμε λιγο χαβαλε,σου εχω αξιωμα:)

    ReplyDelete
  3. νευρίασα μόνο που διάβασα το διάλογο

    ReplyDelete
  4. xristin αγαπημένη,είσαι σίγουρη πως το οξυγόνο της Ανδρου δεν σε επηρέασε...???
    γίνονται τέτοια στην Ελλάδα...???
    30 χρόνια να τα παίρνει ο Χάρρυ και τώρα να του αλλάζουν τις συνθήκες εργασίας...???
    ( εναγωνίως περιμένω απάντηση γιατί ετοιμάζομαι να χτίσω...)

    ReplyDelete
  5. Πρός Vad:
    Vad ευχαριστώ για την υπουργοποίηση.
    Απο αύριο αναλαμβάνω εργασία.
    Μήπως θέλεις να σε κάνω υπουργό των ταξιτζήδων να βγάλεις το άχτι σου;
    Χα,Χα!

    ReplyDelete
  6. Πρός lemonostiftis:
    Η Ελλη Αλεξίου είχε πει ότι "ο άνθρωπος οφείλει να φυτέψει τουλάχιστον ένα δέντρο. Να γεννήσει τουλάχιστον ένα παιδί. Να γράψει τουλάχιστον ένα βιβλίο"
    Στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα ο άνθρωπος πρέπει να πάρει η να δώσει έστω ένα φακελάκι!
    Να είσαι καλά.

    ReplyDelete
  7. Πρός spirtokoyto:
    Χτίσε άνετα!
    Δεν υπάρχει κίνδυνος.
    Ορκίζομαι στον γάτο που πρόσφατα απέκτησα και έχει καταχέσει την βεράντα της Άνδρου και προβλέπω να τον πνίγω στην θάλασσα πριν ρίξει εμένα η κολόνα του σπιτιού στην θάλασσα ότι ο λαδιάρης Χαρίλαος θα την πάρει την σύνταξη σε δύο μήνες.
    Φρόντισε να χτίσεις το σπίτι μετά την συνταξιοδότηση του Χαρίλαου καθότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά του χούι!
    Μην σε πάρω και στο λαιμό μου!

    ReplyDelete
  8. ΩΣΤΕ ΤΟΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΤΟΝ ΧΑΡΙΛΑΟ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΤΟΥ.
    ΦΤΑΙΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ . ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΕΣΩΖΑΝ ΟΙ Κ.Κ. ΜΠΑΡΟΖΟ , ΤΡΙΣΕ , ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ReplyDelete
  9. Σε τέτοιες περιπτώσεις αναρωτιέται κανείς τι να χρησιμοποιήσω για να πάρει μπρος το κεφάλι του σφυρί;βαριοπούλα; βαριά ή μήπως καλύτερα να πάρω ένα πακέτο depon max(όχι ό,τι και ο,τι) για το κεφάλι μου και το (φακελοποιημένο για τις 'δωρεάν' υπηρεσίες) πορτοφόλι

    ReplyDelete
  10. Δύσκολα αλλάζουν συνήθειες πολλών ετών στην Ελλαδούλα μας. Μπορεί να μην τα παίρνουν στις πολεοδομίες και στις εφορίες τώρα, άλλωστε ποιος χτίζει αυτήν την εποχή. Τώρα τα παίρνει κατευθείαν η κυβέρνηση με τους φόρους, τι να μείνει για τους άλλους? Αυτοί λένε «πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας Θάνε».

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...