ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ!ΔΕΝ ΛΟΥΦΑΡΟΥΜΕ!

Sunday, May 27, 2012

Ψηφοφόρων ζαλισμένων διάλογοι!


Βρισκόμαστε στο μπαλκόνι του 4-ου ορόφου,όπου μια χαρούμενη παρέα τσακίζει με μανία μελλοθανάτου, 3-4-5 κιλά παϊδάκια ,βρέχοντας παράλληλα τα λαρύγγια τους με άφθονες ποσότητες οίνου.
Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή,το φεγγάρι κάνει χαλαρή τσάρκα στον έναστρο ουρανό, και όπως είναι φυσικό,χαλαρώνουν και οι......πολιτικές αντιστάσεις της παρέας, με τάση να ειπωθούν πολλά .
Αυτές τις χαλαρές πολιτικές αντιστάσεις περιμένει σαν την ύαινα η xristin για να την πέσει στα ανυποψίαστα θύματα.
-Βρε παιδιά,στις 17 Ιουνίου έχουμε εκλογές! Έχετε αποφασίσει που θα ρίξετε την ψήφο σας;
-Εγώ,λέει ο Γιάννης,ευχαρίστως θα την έριχνα στον σκουπιδοτενεκέ, αλλά ας όψεται η πόλωση που με αναγκάζει να την ρίξω στην κάλπη.
-Φαντάζομαι ότι η ψήφος σου θα είναι καταπράσινη,όπως την θέλει η καταπράσινη παράδοση σου-αποφαίνεται η xristin.
-Πράσινη;Never, η αλλιώς ποτέ!
-Και τι θα ψηφίσεις, βρε Γιάννη;
-Τελευταία την έχω καταβρεί με το μπλε της Νέας Δημοκρατίας
-Μα εσύ ούτε στην θάλασσα δεν βούταγες, γιατί το χρώμα της σου θύμιζε την Ν.Δ, και η σημαδούρα τον πυρσό!Άσε που είχες απαγορέψει στην γυναίκα σου να αγοράζει μπλε σώβρακα, και κατέβαζες από την απλώστρα τους μπλε πορδοκόφτες της. Νύχτα κρεμούσε η γυναίκα τα στρινγκ της.
-Ναι, αλλά από τότε που άλλαξε το σήμα η Ν.Δ, ερωτεύτηκα την.....πορτοκαλιά τεθλασμένη του σήματος, και παλεύω να χωνέψω την πράσινη ευθεία που μου κοτσάρανε κάτω από την τεθλασμένη. Που θα πάει,θα την χωνέψω και αυτήν!
-Εσύ Αγλαΐα φαντάζομαι θα μείνεις σταθερή στην μπλε ψήφο σου.
-Πρίτς,που θα ψηφίσω εγώ Ν.Δ!
-Και τι θα ψηφίσεις,ώστε να μην κάνει τούμπες στον τάφο ο στρατηγός παππούς σου;
-Από την στιγμή που ο Αντώνης αποφάσισε να πάρει πίσω αυτήν την ψιλή, με το χαμόγελο του Δράκουλα, που μας περνούσε γενεές δεκατέσσερις πριν μία εβδομάδα, η ψήφος μου θα πάει από αντίδραση.......στον ΣΥΡΙΖΑ!
-Δεν τις γλυτώνει δηλαδή τις τούμπες ο στρατηγός παππούς σου!
-Μωρέ, είναι και εκείνη η μπουγάδα μου με τα ρούχα που πλύθηκαν μαζί και έγιναν ροζ,και διαπίστωσα ότι το ροζ είναι το χρώμα μου!Απορώ που άργησα τόσο πολύ να το ανακαλύψω!
-Εσύ Κωνσταντίνε σίγουρα θα μείνεις σταθερός στον ΣΥΡΙΖΑ!
-Εγώ έχω μεγάλη ιδεολογική διαφορά με την 11η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ,που θέλει να προσλάβουμε 100.000 δημοσίους υπαλλήλους, σε αντίθεση με την 12η που υποστηρίζω εγώ ,και θέλει να προσλάβουμε 100.001 δημοσίους υπαλλήλους. Επειδή το χάσμα είναι αγεφύρωτο,θα την μπουμπουνίσω την ψήφο μου  στην.....στην......στην.......ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει κανείς βρε παιδιά;Πάλι εγώ θα το ξελασπώσω;
-Μην στεναχωριέσαι.Και εσύ να μην το ψηφίσεις,θα το ψηφίσει η φουκαριάρα η μάνα μου στο χωριό,γιατί νομίζει ότι θα βγάλει πρωθυπουργό τον.......Αντρέα Παπανδρέου!
Αυτά!Και καλά ξεμπερδέματα!

Bookmark and Share

29 comments:

 1. Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

  Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την εφαρμογή υγιών οικονομικών πολιτικών δεν είναι τόσο τα περιχαρακωμένα ειδικά συμφέροντα και οι έρπουσες ομάδες πιέσεως , αλλά οι λάθος λαϊκές αντιλήψεις ,οι ανορθόλογες πεποιθήσεις και οι προσωπικές προκαταλήψεις των απλών ψηφοφόρων . Στο πλαίσιο αυτό , οι ψηφοφόροι εκλέγουν πολιτικούς που μοιράζονται τις προκαταλήψεις τους ή πολιτικούς που προσποιούνται ότι το κάνουν , με αποτέλεσμα οι κακές πολιτικές να επικρατούν εις βάρος μιας ορθολογικής ,αποτελεσματικής και δημοκρατικής διαχείρισης της πραγματικότητας . Από το βιβλίο του Αμερικανού καθηγητή παιδαγωγικής και οικονομίας ΜΠΡΑΙΑΝ ΚΑΠΛΑΝ « Ο Μύθος Του Ορθολογιστή Ψηφοφόρου ».

  ReplyDelete
  Replies
  1. Καλά τα λέει ο καθηγητής ΚΑΠΛΑΝ!
   Ψηφοφόρους που να μην εκλέγουν πολιτικούς που μοιράζονται τις προκαταλήψεις των πολιτών που θα βρούμε!

   Delete
 2. ΥΠΑΤΙΑ Η ΕΞ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑΣMay 28, 2012 at 12:25 AM

  Η ιατρική επιστήμη λύτρωσε την ανθρωπότητα από τον κομπογιαννιτισμό και με την εξέλιξή της θεραπεύει και σώζει ζωές, Η αστροφυσική αντί να ασχολείται με τα ζώδια στέλνει ανθρώπους στην Σελήνη . Η εξέλιξη πολλών επιστημών μας έδωσαν θαυμαστά τεχνολογικά επιτεύγματα , αεροπλάνα , αυτοκίνητα ,κινητά τηλέφωνα και άλλα πολλά. Στην Ελλάδα όμως δυστυχώς υπάρχει ακόμη ένας κομπογιαννιτισμός: ο κομπογιαννιτισμός της πολιτικής. Θα μπορούσε να τερματισθεί και αυτός, αν μπορούσαμε να αντιληφθούμε την αξία του πολιτικού και οικονομικού ορθολογισμού, που θα αντικαταστήσουν τον κομπογιαννιτισμό της πολιτικής,
  ,

  ReplyDelete
  Replies
  1. Αυτά τα "θα μπορούσαμε" είναι το πρόβλημα της πατρίδας μας!

   Και βέβαια θα μπορούσαμε....να στείλουμε και ψηφοφόρο στο φεγγάρι,αλλά μας πρόλαβαν οι Αμερικανοί που......μπορούνε!

   Delete
 3. Η ΦΙΛΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  Με κάποιες εξαιρέσεις, κυρίαρχη πολιτική ιδεολογία στην Ελλάδα δεν είναι η της αριστεράς ή της δεξιάς , είναι αυτή της φιλαυτίας , δηλαδή της μάσας , του διορισμού, της καταπάτησης και της κομπίνας - μικρής ή μεγάλης -, ανάλογα με τις ευκαιρίες και τις περιστάσεις. Υπό αυτή την έννοια, στις επόμενες εκλογές τα δύο μεγάλα κόμματα θα ηττηθούν κατά κράτος όχι γιατί οι Έλληνες άλλαξαν ιδεολογία ή απεφάσισαν να απορρίψουν τον δικομματισμό, αλλά διότι δεν περιμένουν τίποτε απολύτως για τον εαυτόν τους από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ. Ούτε διορισμοί μπορούν να γίνουν, ούτε θαλασσοδάνεια είναι εφικτά, ούτε η κρατική κραιπάλη μπορεί να συνεχιστεί .

  ReplyDelete
  Replies
  1. Δεν έχει διορισμούς,δεν έχει θαλασσοδάνεια;
   Τότε ποιος ο λόγος να τρέχω στο χωριό μου;
   Αυτά έπρεπε να μου τα πεις νωρίτερα!

   Delete
 4. Εγώ λέω να ψηφίσω αυτή τη φορά Πειρατές! Κατεβαίνει ο λογιστής μου με αυτό το συνδυασμό. Καταλαβαίνεις...δε μπορώ να κάνω αλλιώς!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Γιο, χο, χο, γιο, χο, χο σ' ένα βαθύ μπουντρούμι Γιο, χο, χο, γιο, χο, χο μ' ένα μπουκάλι ρούμι.....ο λογιστής της Georgina!
   Χα!Χα!
   Φιλούρες!

   Delete
 5. πα θα υπαρχουν καποιοι που θα φλανε τα πατρια εδαφοι δηλ την πατρωπαραδοτη ψηφο καλα θα κανεις φιλεναδα να μην φυγουν και ολοι

  ReplyDelete
  Replies
  1. Που να πάνε καλέ;
   Δεν το έπιασα το υπονοούμενο!
   Αχ,αυτό το καταραμένο IQ!

   Delete
 6. Καλά.. ξεμπερδέματα!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Δεν μας παίρνει άλλο!
   Θα τα ξεμπερδέψουμε!

   Delete
 7. Και μια δικιά μου θείτσα στο χωριό μπερδεύει το Μνημόνιο του Αντρέα το 1982 με τα Μνημόνια του 2010 και μετά...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Πες της θείας, ότι το 1982 ο Ανδρέας μας έφερε τα Μ.Ο.Π(Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα)και φάγαμε όλοι καλά.
   Είναι τότε που η θεία έχτισε το πρώτο σπίτι και έχτισε και το πρώτο εξοχικό.
   Το 2010 η θεία πούλησε το πρώτο σπίτι και σίγουρα ετοιμάζετε να πουλήσει το δεύτερο εξοχικό που σίγουρα έχτισε ενδιάμεσα.
   Μην μπερδεύεσαι θεία του Ασκαρδαμυκτί!

   Delete
  2. Α ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΟΠ ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ ΤΩΡΑ ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ

   Delete
 8. Αν κάθε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ κατέβαινε αυτόνομα, τότε ίσως είχα τη δυνατότητα να επιλέξω και να ψηφίσω κάποια, φερ'ειπείν: ΣΥΡΙΖΑ-1, -2, -3, -4, -5, -6, -7, -8,
  -9, -10, -11, -12. Τώρα όχι. Δεν βάζεις το χέρι σε τσουβάλι με σκυλάκια, γατάκια, ποντικάκια, φιδάκια, πιρανχάκια και άλλα τρωκτικά.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Γατάκια και σκυλάκια οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ;
   Είσαι τυχερός που ο Τσίπρας δεν έχει χρόνο να διαβάσει τα σχόλια στο blog μου,καθότι είναι απασχολημένος με της συνεντεύξεις στα διεθνή μέσα,αλλιώς......

   Delete
 9. Κάποτε υπήρχε ένας γελοιογράφος (ο μακαρίτης Β. Χριστοδούλου) που έκανε γελοιογραφίες με θέμα "το κόμμα των βαρελοφρόνων" (αναζητήστε το στο Google). Απολαυστικές! Ε, λέω να ψηφίσω αυτό το κόμμα, χωρίς να είμαι (ακόμη) φανατικός βαρελόφρων!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Από το να ορκιστώ αιωνίαν πίστην στον Τσίπρα, θα προτιμούσα να ορκιστώ αιωνίαν πίστιν εις την οινοποσίαν!
   Χα!

   Delete
 10. ΥΠΑΤΙΑ Η ΕΞ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑΣMay 31, 2012 at 6:19 AM

  ΠΡΟΟΔΟΣ : ΑΡΜΟΝΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ Με εντολή του κ. Πολύδωρα το πάτωμα της Βουλής στρώθηκε με φελλό. Η μία εξήγηση είναι ότι το υλικό αυτό απορροφά τον ήχο. Η άλλη άποψη είναι ότι πρόκειται για καθαρή καλλιτεχνική αυτογνωσία από πλευράς του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής : Η επιδίωξη της αρμονίας των υλικών, καθώς οι φελλοί που θα εκλέξουμε στις 17 Ιουνίου ...... θα βηματίζουν επάνω σε φελλό.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Άσε τον Πολύδωρα και πιάσε τα πολλά δώρα που θα μας έρθουν μετά τις 17 Ιουνίου.

   Delete
 11. Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα δηλαδή! Ωραία, ωραία! Θα περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι εντολή θα δώσει αυτή τη φορά ο λαός. Και μετά θα επανέρθουμε στην πραγματικότητα και θα διαπιστώσουμε για ακόμα μια φορά πως η καθημερινότητα είναι δύσκολο να βγει πέρα εδώ που έχουμε φτάσει...

  Την καλησπέρα μου.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Αυτή η αναμονή της πραγματικότητας είναι που δεν αντέχεται,αγαπητέ......πρώτε(sorry τελευταίε!
   Χα!Χα!

   Delete
 12. Ηρθα να πάρω γεύση διαλόγων έστω και ζαλισμένων και έμπλεξα τους μηρούς μου χειρότερα...
  Ευτυχώς εγώ ψηφίζω εδώ, οπότε δεν θα κλαίω τη βενζίνη και τα διόδια...
  Καλό μήνα και ασπασμούς...
  ( τους σπασμούς στις 18...)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Εγώ και την βενζίνη θα κλαίω και τους μηρούς μου δεν βλέπω να ξεμπλέκω.
   Αστα να πάνε spirtokoyto!

   Delete
 13. " Καλύτερα να φέρουμε ξένους να κυβερνούν αυτόν τον τόπο και εμείς οι Έλληνες να ασχολούμεθα με ουσιαστικότερα πράγματα...... " Μάνος Χατζηδάκης

  ReplyDelete
  Replies
  1. Έχεις δίκιο!
   Για τον Τσάβες τι έχεις να πεις;
   Μαζί με τα πετρέλαια του βεβαίως,βεβαίως!!

   Delete
 14. Ο κακός χαμός με ψήφο του λαού έχουν κάτσει όλοι οι πρόεδροι και μαλιοτραβιούνται ποιος θα την αρπάξει πρώτος!

  Υ/ΓΒρε τι έγιναν οι αναγνώστες σου και πέθανα στα γέλια:))

  Φιλιά θαλασσινά!

  ReplyDelete
 15. Eιχα καιρο να περασω απο εδω και επανορθωνω αφήνοντας ευχες για εναν καλο και ησυχο μηνα με τα λιγοτερα προβληματα.Να εισαι καλα.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...