ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ!ΔΕΝ ΛΟΥΦΑΡΟΥΜΕ!

Thursday, November 8, 2012

Αχ πατρίδα μου γλυκιά!


Η xristin βρέθηκε πριν λίγες μέρες στο χωριό της για το 250-ο τσεκάπ της mother,μητέρας,μαμάς της.
Ο ογκώδης ιατρικός φάκελος της mother της μόνο με τους ογκωδέστατους φακέλους των αντιφρονούντων της Στάζι μπορεί να συγκριθεί.
Τίγκα στο ιατρικό χαρτομάνι.
Όταν ο Χοακίμ Χάουσλερ(υπεύθυνος της ομάδας που μελετάει τα αρχεία της περιβόητης αστυνομίας) είπε «Η Στάζι ήταν μια οργάνωση που αγαπούσε πολύ το χαρτί », δεν γνώριζε τίποτα για τον ιατρικό φάκελο της mother μας,αλλιώς θα μας είχε συμπεριλάβει και εμάς στην αναφορά του.
Να φανταστείτε ότι όταν ο γιατρός παίρνει τον φάκελο της στα χέρια του μας επιπλήττει λέγοντας «μα εγώ τον φάκελο της mother σας ζήτησα όχι όλων των κατοίκων της......Θεσσαλίας»!
Όταν ταξιδεύει η xristin στα πάτρια εδάφη, την καταβρίσκει με τις διαφημίσεις των τοπικών ραδιοσταθμών και έτσι στον Δομοκό το Ράδιο Ελασσόνα την ρώτησε αν έχει αλλάξει λάδια στο τουτού της, και έντρομη διαπίστωσε ότι εκτός από..... υαλοκαθαριστήρες το τουτού έχει και λάδια,κάτι που τις διέφυγε,αλλά το ράδιο την καθησύχασε λέγοντας της ότι "Ο Μήτσος ο.....λαδιάρης  σκέφτεται πριν από εσάς για εσάς "(δεν κάνω πλάκα) και με το ζόρι κρατήθηκε να μην βρεθεί αντί για το χωριό της,στην Ελασσόνα, καθότι για.... λαδιάρης ο Μήτσος, μια χαρά τιμές είχε.
Το Ράδιο Φάλαρη την ενημέρωσε ότι μπορεί να επισκευάζει στου.....Χαλιακούδα, από τσάπες , κλάρκ,φρέζες,άροτρα, μέχρι....τρακτέρ .....αν είχε.
Στην Λαμία το Ράδιο Στυλίδα Fm την ενημέρωσε ότι η ψησταριά του Μιχάλη "Ο γιατρός της πείνας" με την εξαιρετική πίτα της.....νοσοκόμας και το πεντανόστιμο σπληνάντερο του......παθολόγου, είναι στην διάθεση της όλο το 24ώρο.Δεν λέω ψέματα. Μάρτυς μου η συκωταριά του......ψυχιάτρου.
Η xristin ευχαρίστησε τον Θεό που «μπορεί η άμμος στην κλεψύδρα της κυβέρνησης να τελειώνει» κατά το χαρούμενο παιδί,τον Αλέξη μας,το κοντοσούβλι όμως και το σπληνάντερο στην πατρίδα της......αντιστέκεται.
Στο Ράδιο Λάρισα, μια Λαρισαία επαναλάμβανε σαν χαλασμένο γραμμόφωνο ....... εν θα το βγάλω,δεν θα το βγάλω,δεν θα το βγάλω".
Μη σώσεις και το βγάλεις κυρά μου,σκέφτηκε η xristin,αλλά πάλι για να χτυπιέται έτσι η κυρία,μάλλον κάποιος προσπαθεί να τις βγάλει το βρακί,οπότε καλώς χτυπιέται,και ενώ η αδρεναλίνη της είχε χτυπήσει κόκκινο,η Λαρισαια μες την καλή χαρά συμπλήρωσε......"δεν θα βγάλω το...... πουλόβερ Ιακοβάκης , και μάλιστα θα το φοράω και στον ύπνο".
Άι στο διάβολο μαρή!Με κοψοχόλιασες!
Το πρόγραμμα έκλεισε στον κάμπο της Θεσσαλίας στο ύψος του Νεραίδοχωρίου με την Τσιουβί να ωρύεται για τις καταστροφές που υπέστη το σπίτι και το κοτέτσι με τις......όρνιθες από την φοβερή νεροποντή λέγοντας τα εξής:
-σκόνωμ΄ τη νύχτ΄ και τι να ιδού η έρμ΄!Του σπίτ΄ γιόμσι νιρά. Πνιγίκαμ΄!Πάει κι του κοτέτσ΄ ,πάν κι οι 25.....όρνιθες!
Για να χαλαρώσει η xristin παρήγγειλε διπλό ελληνικό μέτριο με ....6 φουσκάλες στο καφε-εστιατόριο "Ρούμελη", και αφού πλήρωσε.....περίμενε.
-Τι περιμένετε κυρία μου,την ρώτησε ο μαγαζάτορας με το φαλακρό κρανίο.
Η xristin αφού περιεργάστηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τρεις τελευταίες και ηρωικές τρίχες στο άγονο έδαφος του κρανίου του, είπε- Να περάσει το τραμ Κολιάτσου-Παγκράτι.
-Τι θέλετε δηλαδή-ξαναρώτησε το φαλακρό κρανίο που πρέπει να πήρε πολύ σοβαρά την φράση "Ένας άντρας μπορεί να είναι κοντός και ασουλούπωτος και να κάνει φαλάκρα, αλλά αν έχει φλόγα μέσα του, θα αρέσει στις γυναίκες", γιαυτό την κοίταζε λάγνα για να την γοητεύσει και να ξεχάσει την απόδειξή(η xristin).
Και ο Καίσαρας είχε φαλάκρα,αλλά την έκρυβε κάτω από το δάφνινο στεφάνι.
Και ο πατέρας της είχε φαλάκρα αλλά δεν είχε πονηριά, και η xristin την αγαπούσε την φαλάκρα του γλυκού πατέρα της.
Αυτήν την φαλάκρα του πονηρού μαγαζάτορα μαζί με το κουτοπόνηρο ύφος του, η xristin τα μίσησε και του είπε:
-Θέλω αυτό που ονομάζεται απόδειξη και που μάλλον εσείς θεωρείται περιττό, αλλά επειδή η xristin τα έχει πάρει κρανίο με την επαναλαμβανόμενη κουτοπονηριά σας, θα σας κάνει να δείτε τον Χρηστό.....ΣΔΟΕ και την Παναγία......πρόστιμο,πονηρέ μαγαζάτορα της δεκάρας.
Και βγάλε αυτήν την Ρούμελη από την πινακίδα του μαγαζιού,γιατί αν γνώριζε η περήφανη Ρούμελη τι έχιδνα (φίδι καλέ) θέριεψε στον κόρφο της,θα απαρνιόταν και εσένα και τις......μπούκλες σου!
Αυτά!

Bookmark and Share

73 comments:

  1. Τι να σου πω xristin..
    με τρόμαξε η φωτογραφία
    λίγο με μπέρδεψε η αναμετάδοση..

    Περαστικά στη Μάνα-Μητέρα-Μαμά σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δάφνη, η mother,μητέρα,μαμά είναι μια χαρά.ΣΤΟΠ
      Ο ιατρικός της φάκελος επίσης.ΣΤΟΠ

      Το μπέρδεμα σου στην αναμετάδοση απόλυτα δικαιολογημένο.ΣΤΟΠ
      Η xristin είναι σε μπερδεμένη φάση της ζωής της και δεν ξέρει τι γράφει.ΣΤΟΠ
      Φιλάκια.ΣΤΟΠ

      Delete
  2. xristin μου, για να γράφεις στην ανάρτησή σου για την απόδειξη που πονηρά δεν θέλησαν να σου κόψουν, σημαίνει ότι η μαμά σου καλά κρατεί.
    Όσο για τη φωτογραφία, τι να σου πω βαλτή είσαι; Απόψε είπα πως δεν θα φάω για βράδυ αφού χθες βράδυ έκανα αποχαιρετιστήριο πάρτυ της νυχτοφαγίας μου, παραγγέλνοντας σούπερ σουβλάκι με απ' όλα πλην πατάτας, ως συνήθως.
    Θα ήθελα να ήξερα αν μετά από τις ενέργειές σου για να πάρεις απόδειξη, έγινε κάτι ή κάποιοι αρμοδιότεροι των αρμοδίων καταχώνιασαν την καταγγελία σου, γραπτή ή προφορική σε κανένα συρτάρι λέγοντας "Καλά για έναν καφέ κάνει έτσι;"
    Πολύ φοβάμαι xristin μου ότι έτσι θα έγινε.
    Κάποτε που είχα κάνει εγώ καταγγελία για ένα ξενοδοχείο στην Καλαμπάκα που τσέπωσε τα χρήματα και αντί για απόδειξη παροχής υπηρεσιών μου έδωσε μια απλή απόδειξη είσπραξης (δηλαδή τίποτε, έτσι για τα μάτια των αφελών), μου στάλθηκε μετά μια εβδομάδα ταχυδρομικώς η απόδειξη, αλλά για πρόστιμα και άλλα τέτοια ούτε λόγος.
    Σίγουρα οι αρμοδιότεροι των αρμοδίων είπαν στον ξενοδόχων "Κόψε κει μια απόδειξη να σταματήσει αυτή" και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
    Τέλος πάντων, όπως και να έχει μια εξόρμηση στα πάτρια εδάφη είναι ότι το καλύτερο πριν αρχίσει το κρύο.
    Φιλιά πολλά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κοίτα να δεις τι έπαθα Φλώρα!
      Από την σύγχυση μου ξέχασα τα γυαλιά ηλίου στο μαγαζί του μπουκλάκια και τον πήρα τηλέφωνο να τα κρατήσει.
      Μετά από αυτό όπως καταλαβαίνεις ο μπουκλάκιας θα την γλυτώσει!

      Delete
    2. Σήμερα στη λαϊκή για την τιμή των όπλων δεν άφησα κανένα μανάβη να μου φάει την απόδειξη. Μέχρι και στον αυγουλά που τον γνωρίζει χρόνια το στεφάνι μου ζήτησα απόδειξη και με κοίταγε καλά καλά...
      Αμάν πια ....

      Delete
  3. Λευτεριά στους τηλεθεατές και τηλεακροατές και...καλό βράδυ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άιντε και τους ελευθερώσαμε Ντίνο!
      Που να πάνε οι απελευθερωμένοι;
      Καλό βράδυ!


      Delete
  4. Εμείς κάναμε το ίδιο με τον απατεώνα, που επιλέξαμε να πάρουμε φέτος τα ξύλα. Μας έριξε στην τιμή μας έριξε στο ζύγι, ε μια απόδειξη μας έμεινε να βγάλουμε το άχτι μας. Έτσι που λίγο δαγκώθηκε, εκεί που δυσανασχέτησε νιώσαμε κι εμείς δικαιωμένοι κάπως. Πάει καιρός που έγιναν αυτά, αλλά πια οι ληστρικές συμπεριφορές δεν αποτελούν εξαίρεση. Βαρέθηκα κάθε μέρα να ακούω και να ζω μια καινούργια. Όσοι έχουν απομείνει στην αγορά κάνουν τα πάντα να φοροδιαφύγουν και να γλυτώσουν την ανεργία ή να ταΐσουν την άρρωστη φιλαργυρία τους. Και δεν το έχουν σε τίποτα να σε καταληστέψουν ακόμα κι αν μπορούν και διαφορετικά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο μόνος τρόπος είναι να μάθουμε εμείς οι πολίτες τις υποχρεώσεις μας έναντι αυτής της έρμης πατρίδας,και να μην κρυβόμαστε πίσω από τις υποχρεώσεις που δεν εκπληρώνει το κράτος προς εμάς.
      Δεν βγάζει πουθενά αυτός ο πόλεμος.
      Ας είμαστε εμείς εντάξει και που ξέρουμε μπορεί να ακολουθήσει και το κράτος.

      Delete
  5. Κατσε,να τα δούμε ένα-ενα:
    -Μια γειτονισσα της μάνας σου,εκει παραδιπλα απ'το μεγάλο χωριό,όταν πάει στο γιατρό,προς ενημέρωσίν του κουβαλαει μαζί της και ένα τσουβάλι,περιέχον όλα τα κυτία φαρμάκων,με τα οποία εποτισθη την τελευταια πεντηκονταετία!!!Αρα σε νικάμε:)))
    -Αφού δεν άκουσες διαφήμιση για τον "οικο εποχής" στη Λαρισα,πάλι καλά!:))Ιδού...
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63716592
    -Βαρεθηκα να υψώνω φωνή στους μη ...αποδειξίες(χάνεις τα λόγια σου και τζάμπα συγχιζεσαι),απλώς χαμογελω και λέω,"απόδειξη,παρακαλώ"!Και έρχεται η αποδειξη...Αλλά φταιει κι ο καταναλωτής σε μεγιστο βαθμό,πχ. ας πούμε οτι δε ζητάς αποδειξη για 0,30€,όμως,βρε μπούφε καταναλωτή,ειναι δυνατον να φευγεις απ'το βενζινάδικο χωρίς αποδειξη;Ε μα πια...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Παραδέχομαι ότι νικηθήκαμε από την γειτόνισσα καθότι εμείς δεν προνοήσαμε να
      πάρουμε το τσουβάλι με τα φάρμακα.
      Εδώ είμαστε να διορθώσουμε το σφάλμα.

      Τον "οίκο εποχής" τον ξέρω και μάλιστα σκέφτομαι να απευθυνθώ και εγώ για βοήθεια στην ......αγορά του καινούριου pc.
      Όσον αφορά τις αποδείξεις, και εγώ είμαι της άποψης ότι χαμογελάμε και ζητάμε ευγενέστατα την απόδειξη,αλλά ο......μπουκλάκιας έχει ξεπεράσει κάθε όριο και είναι δύσκολο να κρατήσεις την ψυχραιμία σου.

      Delete
  6. Παράλειψις:-ιιιιιιιιιί!!!!
    Πάει η π'λάδα μι τ'αυγό στουν κώλου!!!
    Εχασάμι κι ντ'μπλάδα,έχασάμι κι τ'αυγό!!!:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είχ΄ η π΄λάδα και αυγό στούν κώλος΄τς VAD;
      Για να το λες εσύ, κάτι ξέρεις!

      Delete
  7. ΧΑ!ΧΑ!Έρχομαι να ανταλλάξουμε φακέλους!!!!

    να μου στείλεις και τα τηλεφωνα της Στάζι!!!!!

    καλημέρα xristin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έχεις και εσύ μανούλα με ......πλούσιο ιατρικό φάκελο;
      Ευτυχώς δεν είμαι μόνη!

      Delete
  8. Δεν ήξερα ότι είχε τόσο ενδιαφέρον η τοπική ραδιοφωνίδα (από το πανίδα). Την επόμενη φορά που θα περάσω από αυτά τα μέρη θα φροντίσω να κλείσω Mp3 και να τα απολαύσω!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Περνάς απο τα Άγια μέρη με ανοιχτό Μp3;
      Φτου σου Partali!

      Delete
  9. Αγαπημένοι ρουμελιώτικοι ραδιοφωνικοί σταθμοι... All time classic οι διαφημίσεις που ακούγονται σαν να μικροφωνίζουν... Που ακούγεται η ηχώ από πίσω.. Τις αγαπώ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και εγώ τις αγαπώ και μην ακούς τις μπούρδες που γράφω για τσεκάπ της μανούλας.
      Κάνω το ταξίδι όποτε έχω έντονα συμπτώματα στέρησης του κοκορετσίου του...... σεξολόγου.
      χα!

      Delete
  10. Πεθαίνω για τέτοια γραπτά... Πεθαίνω.... Τα ρέστα μου και ...χωρίς απόδειξη!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εδώ είμαστε να σε αναστήσουμε και μάλιστα με ......απόδειξη!
      χα!
      Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

      Delete
  11. Τι πλουραλιστική ραδιοφωνία!!!
    Όσο για τις αποδείξεις...τι να πω...τα είπατε!!
    Καλό μεσημέρι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μωρέ τι να κάνει και η επαρχία.
      Προσπαθεί και αυτή να διαφημίσει τα προϊόντα της.

      Για τις αποδείξεις έχω να πω μόνο αυτό:
      Δεν αγοράζουμε χωρίς να ζητήσουμε απόδειξη αν αγαπάμε την γλυκιά μας πατρίδα όπως όλοι διατεινόμαστε.
      χα!

      Delete
  12. Μα πόσο πολύ γέλασα! Από πού να ξεκινήσω, τι ν απρωτοσχολιάσω; Απόλαυσα κάθε γραμμή, κάθε λέξη της ανάρτησης! χαχα
    Να είσαι καλά xristin, φεύγω χαμογελαστή για το σπίτι :-)

    υ.γ. Ναι, ναι είμαι ακόμα στη δουλειά, μα αντί να δουλεύω διαβάζω αναρτήσεις. Παρασκευή είναι καλέ, να πάρω μια ανάσα δε μου αξίζει;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εδώ είμαστε να σε κάνουμε να σκάει το χειλάκι σου!
      Είπες δουλειά;
      Υπάρχει ακόμη αυτή η λέξη στο λεξιλόγιο;
      χα!

      Delete
    2. χα!
      Ναι σωστά, χόμπυ έπρεπε να πω. Έτσι δεν λέγεται αν κάνεις εργασία χωρίς αμοιβή;

      Delete
  13. Έπρεπε να βάλεις το λαδιάρη να "καθαρίσει"!

    ReplyDelete
    Replies
    1. χα,χα,χα,χα!
      Φαντάσου να πήγαινα στον Μήτσο τον λαδιάρη και να μην μου έκοβε απόδειξη!
      Θα τον..... καθάριζα!

      Delete
  14. Φοβερή !
    Τι μαθαίνει κανείς απ'τα ράδια είδες??

    Δεν του'λεγες του φαλάκρα ότι δεν πλερώνεις αν δεν φέρει απόδειξη?
    Ετσι δεν λέει είπαν??

    Τι έχουμε να πάθομεν ακόμα!

    Φιλιά θαλασσινά!

    Zoyzoy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά της η αλλιώς τον περιμένω στην γωνία τον...μπουκλάκια!
      Φιλάκια!

      Delete
  15. περαστικα στη μητερα λοιπον!
    καλα, οι τοπικοι ραδιοφωνικοι σταθμοι δεν παιζονται. πριν κανα μηνα με επαιρνε ο παππους μου απο το χωριο κ με εβαζε να ακουω εναν που στην εκπομπη του αφιερωνε τραγουδια στη γκομενιτσα κ της εκανε κ ερωτικες εξομολογησεις, σε φαση 'κουλα μ'ακους'!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ποιο ραδιοφωνικό σταθμό κάνουν αφιερώσεις;
      Θέλω να κάνω και εγώ ερωτική εξομολόγηση στην κολόνα του σπιτιού.
      Πάει πολύς καιρός από την τελευταία και θα έχω προβλήματα!

      Delete
    2. δεν ξερω αν κανουν κ οι ακροατες, εγω παντα αυτον που εκανε 'εκπομπη' ακουγα να καψουρευεται δημοσιως :P

      Delete
  16. Καλά, είσαι αμίμητη στις περιγραφές.... Πολύ τη διασκέδασα αυτή τη διαδρομή με τους τοπικούς σταθμούς!!!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε προσκαλώ να κάνεις και εσύ την διαδρομή με ανοιχτό το ραδιόφωνο.
      Θα το καραευχαριστηθείς!
      Φιλάκια!

      Delete
  17. ποταμός!!... τι ακούει κανείς!!
    περαστικά στην μανούλα σου!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ για τις ευχές.
      Μια χαρά είναι η μανούλα μας όπως έδειξε το 250-ο τσεκάπ της.

      Delete
  18. ΧΑΧΑΧΑ
    Φοβερό κείμενο !!
    Μου έφτιαξες το βράδυ, γλύτωσα ένα αντικαταθλιπτικό χάπι !

    Ο όίκος εποχής που σου γράφουν όλα τα λέφτα. Ακόλαστος πόλη ο Λάρισα, με πολλές κρυφές και φανερές... σπονσορίνες... Διεκδικεί τον τίτλο της πιό "προχώ" Ελληνικής πόλης. Υποψήφια και η Πάτρα για τον ίδιο τίτλο... (και σε ερωτικό διήγημα μου υπάρχουν αναφορές (βλ. "φιλήδονες ζωές") αν και δεν ονομάτιζα πόλεις...
    Πηδάτε (άλμα εις ύψος) γιατί χανόμαστε ! χαχαχα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πηδάμε για να μην χαθούμε(άλμα εις ύψος) αλλά δυσκολευόμαστε να κάνουμε.....ρεκόρ!


      "Φιλήδονες ζωές"......χμμμμμ......ως φιλήδονη τρέχω να ενημερωθώ πως θα γίνω ακόμη πιο φιλήδονη!
      Θα την τρελάνω την κολόνα!
      χα,χα!

      Delete
  19. xristin έχεις έξυπνο χιούμορ, δυνατή πένα, ευρηματικότητα, λεξιθυρία. Τι να σου πω βρε κορίτσι μου, χαίρομαι να σε διαβάζω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να είσαι καλά leondokarde.
      Τι ωραία λέξη αυτή η λεξιθηρία (η λεξιθηρία)
      Είναι να μην πιάσει στο χέρι το τουφέκι η xristin.
      Γίνεται ο πιο σκληρός κυνηγός των.....λέξεων!
      Τι λέω Θεέ μου και δεν κοκκινίζω από ντροπή!

      Delete
  20. Μακάρι να σκεφτόμασταν όλοι έτσι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thalassokrator είναι τόσο εύκολο να σκεφτούμε όλοι έτσι και συμπληρώνω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε ακριβώς έτσι.
      Είναι η μόνη λύση......νομίζω!

      Delete
  21. xristin, καλησπέρα και στο μπλογκ σου λοιπόν, στο οποίο με το που μπήκα, έσκασε το χειλάκι μου!! Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ για δεύτερη φορά απόψε! Πολύ φιλόξενο άτομο είσαι, χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι! Σ' ευχαριστώ που έβαλες ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ μπογκ μου στα αγαπημένα σου! Έχω πολύ μεγάλη χαρά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς το ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ και ας άργησε!
      Σε αυτό το blog περιβάλλουμε με στοργή και.....προδέρμ τους ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥΣ γιατί δεν ξεχνάμε ότι και εμείς είμασταν κάποτε ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ και είχαμε ανάγκη από στοργή(για προδέρμ ούτε λόγος),άσε που κάτι μου λέει ότι θα περνάμε μια χαρά στο κονάκι σου.
      Και πάλι καλή συνέχεια!

      Αλήθεια ποιος είναι ο πιο πιστός φίλος του σκύλου;
      Σκάσε μας το μυστικό καλέ!

      Delete
  22. Άντε καλέ! εγώ απόδειξη δεν έχω πάρει ποτέ σε όποιο χωριό κι αν ανέβηκα σε όποιο ρουμάνι κι αν κατέβηκα! Κι αν ζήταγα με κοίταζαν σαν εξωγήινο :-)
    Κι αυτό το σπληνάντερο τι το θελες πρωινιάτικα και με ξεσηκώνεις? Βαλτή είσαι ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βρε Irma,οκ,αυτοί δεν σου έδωσαν(απόδειξη λέμε).
      Εσύ δεν επέμενες να σου δώσουν;
      Δεν γίνεται να επιμένεις και να μην σου δώσουν.
      Σίγουρα θα στραβομουτσουνιάσουν,αλλά θα σου δώσουν.
      Θέλει υπομονή και επιμονή το σπόρ της συλλογής αποδείξεων.
      Φιλάκια.

      Delete
  23. Μα κορίτσι μου εσύ είσαι μια καταιγίδα! Όταν σε πιάνει ο οίστρος (ο συγγραφικός για να μην παρεξηγούμαστε), τα παίρνεις όλα παραμάσχαλα και ορμάς.
    Είναι όμως τόσο γοητευτικός ο τρόπος σου που -θα το ομολογήσω - σε ζηλεύω για την δύναμη που έχουν τα γραπτά σου. Εκείνο δε που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι έχεις μια δική σου, ολόδικη σου, τεχνοτροπία που δεν γίνεται να σε παρομοιάσει κανείς με κανέναν άλλον.
    Είσαι μια γοητευτική περιπέτεια ανάγνωσης.!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλά, ότι η xristin και ο οίστρος έχουν μια στενή συγγενική σχέση είναι παγκοίνως γνωστό .
      Αδέλφια δεν τα λες,αλλά πρώτα ξαδέλφια με άνεση τα ονομάζεις.
      Να φανταστείς ότι μετά τον θάνατο του Ταχτσή ο οίστρος έπεσε σε κατάθλιψη και δεν έλεγε να βγάλει τα μαύρα με τίποτα, και μόνο όταν έπεσε σε ανάρτηση στο blog της xristin είδε το φως το αληθινό και αναφώνησε "εγώ δεν πάω πουθενά. Εδώ θα μείνω".Και έμεινε,εξ ου και αυτά τα .......εμπνευσμένα κείμενα για όρνιθες,κοντοσούβλια και σπληνάντερα.

      Χριστόφορε χαίρομαι πολύ που τίμησες το κονάκι μου και πολύ περισσότερο που σκάει λίγο το χειλάκι σου με τις τρελές μου αναρτήσεις.
      Αυτό θέλω. Να σκάει το χειλάκι μας αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλους μας.

      Υ.γ
      Χριστόφορε, πες αλεύρι,η Φλώρα http://texnistories.blogspot.gr/ σε γυρεύει και .....εγώ βεβαίως,βεβαίως.
      Σε περιμένουμε στην......γωνία!

      Delete
  24. χχαχαχαχαχα. τελειο!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είδες που σου το είπα;
      Πάντα υπάρχουν και χειρότερα.....ταξίδια!

      Delete
  25. Tώρα εγώ να σου πω οτι με ξελίγωσες; Μύρισε πάτριο έδαφος!
    Θέλω μεζέ και θέλω επίσης και μια παλιοπροβατίνα, ξέρεις, εκεί απάν' τις κάν'νε λουκούμ'.

    καληνύχτες!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου πατρίδα!
      Μύρισες σπληνάντερο και ήρθες;
      Καλώς μας ήρθες και σούχω εγώ ένα κοκορέτσι του ουρολόγου, να τρως και του ουρολόγου να μην δίνεις!
      χα,χα!

      Delete
  26. Καλά βρε πιδί μ', πέρασις απ' τα μέρη μ' και δεν είπις κβέντα; Θα σι μαλλώσου! Να σι κεράσουμι μια σ'κωταριά, κανά παϊδάκι πρόβειο, καμιά θλειά λουκάνικου ή έστω κανά μπουμπάρ' ρε κουπέλα μ'. Άμα περάεισ' σ' απάν' άλλη φουρά να μι πάρ'ς τηλέφωνου, ειντάξ';

    Την καλημέρα μ' πάντους της έ(χ)εις...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οτ΄πείς πλάκι΄μ,αλλά δε μ΄λές βρε κουμπάρ΄, τι είν΄ αυτού του μπουμπάρ';
      Θα τ΄ φάου που θα τ΄ φάου.
      Να μήν ξέρ΄ και τι εί΄ν;
      Χα!

      Delete
  27. Βρε, ας είναι καλές οι εξετάσεις της μανούλας, και μετά κάνε τις εσύ κ' εγκυκλοπαίδεια άμα θες...
    Όσο για τις... αποδείξεις, τί σχόλιο να κάνω? Θα συγχυστώ κ' δεν θα μπορέσω να απολαύσω με την ησυχία μου το... ψητό!!!
    Φιλάκια, Xristin!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να δω εγώ τα τσεκάπ της μανούλας μου σε εγκυκλοπαίδεια και ας πεθάνω μόνη και καταφρονεμένη!
      Φιλούρες!

      Delete
  28. xristin καλησπέρα! Ο πιο πιστός φίλος του σκύλου είμαι εγώ! Και μετά την χθεσινή πτήση, σήμερα σας ταξιδεύω με ποίηση! Σε περιμένω, καλό βράδυ!


    http://pistos-petra.blogspot.gr/2012/11/blog-post_14.html#comment-form

    "ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ..."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε είδα καλέ στον ρουφιάνο στην δεξιά μπάρα και ήμουνα έτοιμη να κάνω την βόλτα πρός το κονάκι σου,αλλά με πρόλαβες.
      Τρέχα στο blog σου να δεις τι σου έχω και δεν θέλω ού!
      Έλα στην παρέα μας και δοκίμασε να γράψεις και εσύ.
      Αν δεν γράψεις να έρχεσαι τουλάχιστον να βαθμολογείς τους φίλους μπλογκεράδες που κάνουν κατάθεση ψυχής.
      Φιλάκια!

      Delete
  29. χαχαχα

    έλα εύβοια να ακούσεις για ότι τραβά η ψυχή σου...


    για γράσα, αλωνιστικές συνεργεία...

    υπομονή με την μαμά θέλει αγάπη αυτό είναι το γιατρικό

    ReplyDelete
    Replies
    1. To 250-o τσεκάπ της μανούλας αποδεικνύει ότι απολαμβάνει πολύ,μα πάρα πολύ αγάπη.Καμιά φορά την "πνιγούμε" από την πολλή αγάπη.

      Υ.γ
      akrat ξέχασες το τρακτέρ!

      Delete
  30. Καλώς σε βρήκα Xristin, ευχαριστώ για την επίσκεψη στο blog μου. Την καταχάρηκα την βόλτα μου στο δικό σου καθώς διαθέτεις πολύ χιούμορ. Ελπίζω το τσεκ απ της μανούλας να ήταν καλό.
    Καλημέρα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς ήρθες στο σπιτάκι μου.
      Χαίρομαι που σε έκανα να χαμογελάσεις.
      Υπάρχει ανάγκη την σημερινή εποχή από λίγο έστω χαμόγελο.
      Το τσεκάπ της mother είναι μια χαρά.
      Με το καλό στο επόμενο,το 251-ο!
      Φιλάκια!

      Delete
  31. και τι σε απάντησε ο μαγαζάτορας??? στα μισα μας αφησες μαρη!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν τον άφησα να μου απαντήσει γιατί πολύ απλά του γύρισα την πλάτη και.....έφυγα.
      Το κακό είναι ότι άφησα τα γυαλιά ηλίου στο κατάστημα του μπουκλάκια και είμαι υποχρεωμένη να περάσω να τα πάρω,γιατί μου την βιδώνει να του τα κάνω δώρο.
      Όπως κατάλαβες αναβάλλεται οποιαδήποτε κίνηση μέχρι να πάρουμε γυαλιά μου.
      Μετά βλέπουμε!

      Delete
  32. Αυτά τα ραδιόφωνα πολύ λούμπεν, αλλά αγαπημένα! Το τι έμπνευση έχουν στην ελληνική ύπαιθρο τα πρατήρια άρτου, οι τυροκομικές επιχειρήσεις και οι επισκευές μοτοποδηλάτων, δεν λέγεται. Τύφλα να'χουν οι μεγάλες διαφημιστικές!

    (κουράγιο με τη μανούλα!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δίκιο έχεις.
      Η επαρχία έχει απίστευτη φαντασία στην προώθηση των προϊόντων της.
      Η xristin είναι φαν των λούμπεν ραδιοφωνικών σταθμών.

      Η μανούλα πήρε τα πάνω της και είναι πολύ καλά!
      Φιλάκια!

      Delete
  33. Γειά σου,πατρίδα με τα ωραία σου!Σε χαίρομαι και σε φχαριστιέμαι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να με χαίρεσαι και να με φχαριστιέσαι γιατί έχουμε πολλά κοινά.
      Εμείς είμαστε παιδιά του......"Μπασιάκου",της "Ρούμελης" και του "Λεβέντη"!
      Φιλάκια!

      Delete
  34. Ὅπως καταλαβαίνω, τό τσεκ-απ θά πῆγε καλά. Κατά τ΄ ἄλλα, ζήτω τό σπληνάντερο καί κάθε τι χοληστηρενοῦχο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και εσύ των χοληστερηνούχων commulus;
      Και εγώ των χοληστερηνούχων και άστους να λένε!
      Καλό σου βράδυ!

      Delete
  35. χαχαχα μύρισε πατρίδα πάντως!!
    μια γλυκιά καληνύχτα και από εμένα με πολλά,πολλά φιλιά!! :))

    ReplyDelete
  36. Δεν ξέρω τι λέτε, εμένα πάντως μου αρέσει, αααα, κι έχω χρόνια να φάω τέτοια λιχουδιά!!!!! Χα, χα, χα!!!!!!!!!!
    Φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...