ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ!ΔΕΝ ΛΟΥΦΑΡΟΥΜΕ!

Wednesday, July 7, 2010

Συνταξιούχων διάλογοι

Αμ δε που είναι του εργάτη,του συνταξιούχου είναι!

Ο διάλογος που παραθέτω παρακάτω εκτυλίχτηκε ανάμεσα σε καλοζωισμένο ελληναρά συνταξιούχο ετών 50 και Ελληνίδας εξ Αμερικής ετών 66 η οποία εργάζεται ακόμη και περιμένει να πάρει την σύνταξη της καθότι η μαμά Αμερική θέλει τους εργαζόμενους να βγαίνουν στην σύνταξη όταν εμφανίσουν τα πρώτα σημάδια γήρατος όπως αυξημένη πίεση, οστεοπόρωση ,ανεβασμένες χοληστερίνες, ουρίες και σάκχαρα, η αλλιώς όταν άντρες και γυναίκες κλείσουν τα 66 τους χρόνια.
-δηλαδή εσύ τώρα κάθεσαι και πληρώνεσαι από τα 50 σου -ρωτάει σοκαρισμένη η ελληνοαμερικανίδα.
-γιατί από τα δικά σου τρώω ,από τις εισφορές που έδινα τόσα χρόνια τρώω -απαντάει ο γνήσιος Έλληνας ,με το τσιτωμένο πουκάμισο στην δημοσιοϋπαλληλική του κοιλιά.
-πόσες εισφορές πρόλαβες να καταβάλεις στο ταμείο σου αφού είσαι μόνο 50 ετών και θα πληρώνεσαι μέχρι τα 90 αν έχεις το γονίδιο της μακροζωίας όπως το mother σου. Αν το κάνουν όλοι η Έλληνες, θα τινάξει το πέταλος το έρμο το ταμείο σας ,επιμένει η εργαζόμενη γυναίκα ετών 66 εξ Αμερικής.
-εμείς δεν είμαστε Αμερική που όλοι δουλεύουν σαν σκλάβοι μέχρι τα βαθιά γεράματα .Οι εργαζόμενοι δεν φταίνε που το ταμείο τους τίναξε τα πέταλα. Οι κυβερνώντες φταίνε με τον τρόπο που άσκησαν την εξουσία.
Εμείς με τους αγώνες μας στους δρόμους και τα πεζοδρόμια κατακτήσαμε αυτό το δικαίωμα στην συνταξιοδότηση μας- απαντάει ο αγωνιστής ελληναράς που το μάτι του έχει γυαλίσει.
-δηλαδή αν κλείσω και εγώ τον δρόμο στο Αμέρικα θα μπορέσω να πάρω νωρίτερα την σύνταξη μου -αναρωτιέται σαφώς προβληματισμένη πια η υποψήφια συνταξιούχος εξ Αμερικής.
-τι να σου κάνει το πεζοδρόμιο και ο δρόμος αν δεν κλείσεις και την είσοδο του υπουργείου .
Στην ανάγκη κλείνεις με τούβλα την είσοδο του γραφείου του υπουργού -απαντάει με ύφος 199 καρδιναλίων ο ελληναράς συνταξιούχος.
-o my God.Με τον υπουργό μέσα;
-ε και τι έγινε ;Αν έχει κλειστοφοβία θα υπογράψει πιο γρήγορα την απόφαση .Έτσι κερδίζονται οι μάχες μαντάμ.
-στο Αμερική αν χτίσουμε τον minister στο γραφείο του θα πάμε φυλακή.
-ναι, αν τον χτίσετε την πρώτη φορά μπορεί να έχετε πρόβλημα. Αν τους χτίζεται όμως 30 χρόνια όπως εμείς θα συνηθίσουν και θα υπογράφουν .Όλα μια συνήθεια είναι.
-θέλω να σε ρωτήσω πως μπορεί ένας άνδρας τόσο young να κάθεται και να μην κάνει τίποτα. Πως περνάει το time σου.
-το time μου περνάει μια χαρά .Έναν φραπέ να χτυπήσω στου Βλάσση και έναν espresso στου Λεωνίδα ,πάει η μισή μέρα. Να μην ρίξω και ένα lotto στου Βρασίδα και να παίξω και λίγο χαρτάκι στο καφενείο του Πελοπίδα για το καλό, ε να πως περνάει η μέρα μου .
-δεν στενοχωριέσαι που δεν είσαι παραγωγικός ,ένας τόσο young man.
-μου τα κάνεις πιο λιανά μαντάμ μου, γιατί δεν σε καταλαβαίνω;
-θέλω να πώ, που δεν είσαι παραγωγικός όπως όταν εργαζόσουν
-χα,χα,χα,χα,χα,χα!
-γιατί χαχαχαχαχανίζετε κύριε;
-ΕΣΥ
-εγώ ,γιατί εγώ;
-όχι εσύ ,ΕΣΥ η αλλιώς Εθνικό Σύστημα Υπερκόπωσης. Εκεί δούλευα.
Πάς το πρωί, χτυπάς πέντε φραπέδες και επιστρέφεις στο σπιτάκι σου. Μόνο τα κορόιδα δουλεύουν μαντάμ .Οι υπόλοιποι παίρνουν σύνταξη .Το κατάλαβες επιτέλους;.
-yes.Τα κατάλαβα όλα.
Bookmark and Share

2 comments:

 1. Πόσο αληθινές κουβέντες...

  ReplyDelete
 2. τώρα να φασκελωθώ ή να αυτομαστιγωθώ που η πανηλιθία δεν σκέφτομαι να συνταξιοδοτηθώ παρά μόνο όταν το Αλτσχάιμερ με εμποδίσει να θυμηθώ τί δουλειά κάνω...??

  να ακολουθήσω τη συμβουλή του ελληναρά..??
  ή να το κάνω όπως Αμερική..??
  μπερδεύτηκα η αδαής περί των συντάξεων...

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...