ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ!ΔΕΝ ΛΟΥΦΑΡΟΥΜΕ!

Monday, October 11, 2010

Αγαπητό μου ΕΣΥ!


Στο πρόσφατο ταξίδι  μου στην Αμερική διαπίστωσα ότι ο Ομπάμα τα έχει τα προβληματάκια του με την καθιέρωση του  πολυδιαφημισμένου συστήματος υγείας .
Επειδη εγω είμαι καλός άνθρωπος, έτοιμος να προσφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες στον συνάνθρωπο του, θα ήθελα να ενημερώσω τόν αμερικανικό λαό για τις αρετές του δικού μας  Εθνικού Συστήματος Υγείας και να τους προτρέψω να το ακολουθήσουν χωρίς δεύτερη κουβέντα.




Animated People - Medical


Έχουμε και λέμε λοιπον:
Στην χώρα μας  έχουμε έναν δοξασμένο ασφαλιστικό φορέα  που τόν φωνάζουμε με το μικρό του (ΙΚΑ τόν λένε τόν γλυκούλη μου) και μας  έχει κορώνα στο κεφάλι του.
Οι υπάλληλοι του μας  κοιτάζουν βαθιά στα μάτια και σκίζονται να μας  εξυπηρετήσουν προσπαθώντας να καταλάβουν το πρόβλημα μας.
Δεν χρειάζεται καθόλου να προετοιμαστείς ψυχολογικά, να κάνεις 100 συνεδρίες διαλογισμού, να χαπακωθείς  με ηρεμιστικά, καθότι οι υπάλληλοι είναι εξυπηρετικότατοι και σαΐνια
Και δεν καίει ο εγκέφαλος τους κάρβουνο ούτε είναι τίποτα μπαζότουβλα  και ρομπότ με μόνιμη βλάβη.
Όταν τους λέμε καλημέρα δεν πιάνουν τα γεννητικά τους όργανα προς απάντηση.
Εκεί που έχουμε καλή συνεννόηση είναι όταν μας στέλνουν σε άλλο γραφείο και μας λένε «πηγαίνετε δίπλα» και εμείς δεν χρειάζεται  καθόλου να κάνουμε τους ντετέκτιβ  σε ποιο διπλανό γραφείο να μπουκάρουμε (καθότι είναι 10 στην σειρά με χαμογελαστούς και καλοσυνάτους υπαλλήλους) για να μην βρεθούμε να ρωτάμε την καθαρίστρια στις τουαλέτες η να βρεθούμε στην είσοδο-έξοδο (από εκεί που έχουμε έρθει δηλαδή) .
Εκεί που διασκεδάζουμε ιδιαίτερα ειναι όταν βρισκόμαστε μπροστά απο τις πληροφορίες.
αν πετύχουμε τόν υπάλληλο όρθιο πίσω απο το τζάμι που έχει μια τρύπα (το τζάμι)και ο Υπάλληλος δεν λέει να σκύψει για να μας  ακούσει, έχουμε  ευχάριστη συνομιλία με τα αρ....α του.
Δεν αναγκαζόμαστε να ουρλιάξουμε «εμ  πώς να ακούσεις  ρε φίλε;
Αφού μου έχεις κοτσάρει τα αρ....α σου.
Νομίζεις ότι έχουν αυτιά; », και ο υπάλληλος ποτέ δεν αρνείται τελικώς να σκύψει για να μην επαναληφθεί το τετ α τετ με τα πα....α του.
Ο ενικός του υπαλλήλου(τι ειπες;) δεν μας οι στεναχωρεί  καθότι έχουμε αποκτήσει οικειότητα με την ... ...οικογένεια του.
Και ποτέ δεν βρίζουμε μέσα μας  τόν υπάλληλο ευχόμενοι να πάει να γα...ει αυτός και όλο το σκυλολόι του δημοσίου, να βγάλει αιμορροΐδες ο κώλος  του και να τόν κερατώσει  γυναίκα του με τόν κουμπάρο τόν παπά και τόν butcher  της γειτονιάς.
Ούτε μας  περνάει από το μυαλό να γίνουμε εμπρηστές, τρομοκράτες και Ταλιμπαν, και να σπείρουμε τόν όλεθρο σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες αυτής της  χώρας.
Αγαπητά εγγόνια του μπάρμπα -Θωμά  θέλω να σας ενημερώσω οτι έχουμε και δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη σε σύγχρονα και πρότυπα νοσοκομεία που δεν τους λείπει ο εξοπλισμός, ξεκινώντας από μπουκάλες οξυγόνου μέχρι πάνες-βρακάκια για την ακράτεια .
Από το σπίτι μας παραλαμβάνουν ασθενοφόρα και αφού μας εναποθέσουν στο νοσοκομειακό κρεβάτι, μας την πέφτουν πέντεέντε οι νοσοκόμες για να μας περιποιηθούν.
Άλλη νοσοκόμα μας κάνει κλύσμα, άλλη μας πλένει τον κόλο και άλλη ρυθμίζει τον ορό, και έτσι δεν βρισκόμαστε ποτέ τυμπανισμένοι, με βρώμικο κώλο και ψάχνοντας για νοσοκόμα επειδή ο ορός έχει
τελειώσει πρίν 5 ώρες.


Free Animations
Στους διαδρόμους τρέχουν πάνω-κάτω τραυματιοφορείς με καρότσια έτοιμοι να σε επιβιβάσουν και να αποβιβάσουν με χαρά και ευγένεια (σαν τους ταξιτζήδες ένα πράμα), χωρίς να χρειάζεται να χώσεις στην τσέπη τους τον οβολό σου.
Αγαπητοί φίλοι της μαμάς-Αμερικής!
Τελευταία αποκτήσαμε και καινούριο υπουργό (έναν τέτοιο σας ευχόμαστε και εσάς) που είναι συνταγματολόγος και μας υποσχέθηκε ότι αν δεν τα καταφέρει σε 6 μήνες να μαζέψει το μπ…..ο θα παραιτηθεί.
Και εγώ θέλω να πετύχει γιατί  και γκόμενος  είναι και δεν βάφει τα μαλλιά του σαν κάτι άλλους.
Εξάλλου είναι αυτός που έβαλε τάξη στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, και οι δημόσιοι υπάλληλοι προσεύχονται κάθε βράδυ να τον έχει καλά η Παναγία.
Αυτά τα λίγα είχα να σας πω αγαπητά εγγόνια του μπάρμπα-Θωμά.
Μην ακούτε κακόβουλες φήμες για την  οικονομική κατάσταση  και την γραφειοκρατία στην   αγαπημένη μου πατρίδα.                                       
 Εμείς αγαπητοί φίλοι εξ Αμερικής ακολουθούμε πιστά τον νόμο του Μέρφυ για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, και έτσι όταν η λύσεις που δίνουν η δημόσιες υπηρεσίες δεν ταιριάζουν στο πρόβλημα, εμείς τροποποιούμε το πρόβλημα, όχι τις λύσεις.
Και όπως ξαναλέει ο Μέρφυ «ποτέ δεν διαφωνούμε δημόσια με έναν ηλίθιο.
Ο κόσμος μπορεί να μην καταλάβει την διαφορά»

Bookmark and Share

8 comments:

  1. Φοβερή είσαι μου'φτιαξες το κέφι!
    Κρίμα που δεν έβαλες και την τελευταία απάντηση του Ι.Κ.Α σε διαβητικό πάρε μάτι :((

    ReplyDelete
  2. Γι’ αυτό άλλωστε και στην Ελλάδα, όταν συμπαθούμε κάποιον, στις ευχές που του δίνουμε, λέμε: «Πάνω απ’ όλα υγεία». Είναι επειδή ξέρουμε ότι αν δεν έχει υγεία, θα τον φάει το μαύρο χώμα. Πουθενά αλλού στο κόσμο δεν λένε ως πρώτη ευχή το «πάνω απ’ όλα υγεία», λένε συνήθως «καλότυχος». Τυχαίο; Δεν νομίζω. Καλημέρα καλή μου.

    ReplyDelete
  3. Ρε τον Ομπάμα... :Ρ Χιουμοράκι.
    Έχεις Point. ;)
    Ο Μέρφι είναι θεός,πετάει τις καλύτερες ατάκες και με νόημα. ;)
    Καλή συνέχεια και καλό ξημέρωμα.

    ReplyDelete
  4. Πρός zoyzoy:

    Πήρα μάτι για την απάντηση στο ΙΚΑ όπως μου είπες,αν και το ήξερα το θέμα,αλλά τι να γράψει κανείς την αρτηριοσκλήρωση του δημοσίου.
    Εκεί σίγουρα ο εγκέφαλος τους καίει κάρβουνο.
    Δεν υπάρχουν λόγια.

    ReplyDelete
  5. Πρός Creep:

    Με το Εχεις Point τι ακριβώς θέλεις να πείς?
    Δεν το κατάλαβα η αμόρρφωτη.

    ReplyDelete
  6. Πρός anidifranco:

    Πως να μην λένε η Ελληνες «Πάνω απο όλα υγεία» οταν καραδοκεί ο κίνδυνος να μπούνε για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας και να βρεθούνε να ψάχνουν το χαμένο τους συκώτι.

    ReplyDelete
  7. Και στην προηγούμενη ανάρτηση αλλά και σε τούτη μου έφτιαξες το κέφι!!!!
    Πολύ όμορφα προσεγγίζεις το θέμα και όμορφα μας το σερβίρεις....
    Να είσαι καλά!

    ReplyDelete
  8. Πρός Eva F:
    Thanks για τα καλά σου λόγια.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...