ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ!ΔΕΝ ΛΟΥΦΑΡΟΥΜΕ!

Wednesday, November 24, 2010

ΞΕΤΥΛΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ

Image and video hosting by TinyPic
Καλέ γιατί ταβλιάστηκε αυτός;
Τρείς μέρες τώρα μετράει τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και δεν βρίσκει άκρη!


 Ας πιάσουμε το κουβάρι από την αρχή.
Στην Κουμουνδούρου έχει την έδρα του ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς  στον οποίο είναι ενταγμένος ο ΣΥΝ (η μήπως είναι ανάποδα;)
Πάμε από την αρχή!
Στην Κουμουνδούρου έχει την έδρα του ο ΣΥΝ, δηλαδή Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας στον οποίο είναι ενταγμένος ο ΣΥΡΙΖΑ.
Άκρη δεν βγάζω και πάω παρακάτω!
Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν προβληματική σχέση, σαν την γάτα με τον σκύλο ένα πράμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνος και απαρτίζεται από "συνιστώσες "οι οποίες "συνιστώσες "αρνήθηκαν την προεκλογικές επιλογές της προεδρικής ομάδας του ΣΥΝ στην περιφέρεια Αττικής.
Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι αν πετάξει έξω από το μαντρί μερικές "συνιστώσες "του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την ΚΟΕ,ΔΕΑ και τον Αλέκο Αλαβάνο υπάρχει έδαφος για συνεργασία με τις απόλειπες "συνιστώσες".
Ποιες είναι οι υπόλοιπες "συνιστώσες" δεν θα το ξεράσω και φάλαγγα να μου κάνετε γιατί απλούστατα δεν ξέρω.
Πάμε παρακάτω.
Το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη (είναι κομμάτι από το ΚΚΕ που βρήκε στέγη στον ΣΥΝ όταν την κοπάνησε από το ΚΚΕ το 1989) , το φτωχό μου μυαλό καταλαβαίνει ότι δεν είναι "συνιστώσα" κανενός, αλλά ανεξάρτητο ρεύμα που αφενός μεν την πέφτει άσχημα στο παλληκάρι μας (τον Αλέξη ντε) και εκτιμάει ότι δεν τραβάει ο …….μικρός ,αφετέρου δε εκτιμά ότι δεν θα πρέπει να μπει ταφόπλακα στην συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να διατηρηθεί στα πλαίσια μιας "αριστερής χαλαρής συμμαχίας ".
Τι θέλει να πει ο ποιητής με το "χαλαρή συμμαχία" θα σας γελάσω.
Τώρα όλοι αυτοί, δηλαδή ο ΣΥΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΟΕ, η ΔΕΑ το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ και οι άγνωστες σε μένα μυστηριώδεις "συνιστώσες " συγκρούονται για την στάση που πρέπει να κρατήσει το κόμμα σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα του τόπου, δηλαδή με ποιόν να συνεργαστεί και ποιόν να απορρίψει.
Μύλος σας λεώ!
Το μεν ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ αξιώνει ανοίγματα προς το ΚΚΕ(στη Βουλή) και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (πότε προέκυψε τούτη η ανταρσία και δεν το πήρα πρέφα;) ,και η προεδρική ομάδα (λέγε με ΣΥΝ) εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεργαστεί με τις πασοκογενείς δυνάμεις.
Όλη αυτή η χαρούμενη παρέα σκοπεύει να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο, δηλαδή θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι.
Δηλαδή εγώ τώρα αν σε μια αντιμνημονιακή κρίση προσχωρήσω σε αυτήν την παιδική χαρά για να παίξω και εγώ ρε αδελφέ ,θα βρεθώ με το κεφάλι στον ΣΥΝ, το περήφανο μπούστο στον ΣΥΡΙΖΑ, το ένα χέρι στην ΚΟΕ, το άλλο στην ΔΕΑ ,το τορνευτό κολαράκι (ένα αστείο κάναμε) στον Αλαβάνο και ότι απομείνει από την κορμάρα μου στις υπόλοιπες άγνωστες σε μένα "συνιστώσες";
Μήπως είναι περισσότερες οι  "συνιστώσες" από τα μέλη του κόμματος;


Μήπως καλύτερα να κάνω και εγώ μια "χαλαρή αριστερή συμμαχία "με όλους για να μην κακοκαρδίσω κανέναν;


Υ.γ
ΕΥΡΗΚΑ,ΕΥΡΗΚΑ ! (μετά από πολύ κόπο ανακάλυψα όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και σας τις παρουσιάζω με εθνική περηφάνια)


ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΙ ΤΟ ΘΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ;
-Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά
-Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα
-Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
-Ενεργοί Πολίτες
-Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς
-Κόκκινο
-Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας
-Ξεκίνημα
-Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας
-Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
-Ανένταχτοι αριστεροί



Bookmark and Share
 

9 comments:

  1. και όλες αυτές οι συνιστώσεις δηλαδή,συνίστανται από οπαδούς..??
    Και γιατί όλοι μαζί πιάνουν σκάρτα το 3% ( προς ώρας ),κάτι σαν ασθενή σεισμική δόνηση της κλίμακας ρίχτερ..??

    ReplyDelete
  2. Πρός SpIrToKoYto:

    Κοτζάμ συνιστώσες είναι!
    Δεν θάχουν.....και έναν και δύο και τρείς και τέσσερις οπαδούς?

    ReplyDelete
  3. Μοναχος ΠαϊσιοςNovember 25, 2010 at 7:02 AM

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΕΡΩΤΑΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ.....ΠΟΥΤΑΝΕΣ

    ReplyDelete
  4. Να το ξέρεις αυτό, για όλη τούτη την κατάσταση φταίει ο Περισσός! Εκεί που κάθονται, τα βάζουν μια με το παλικαράκι τον Τσίπρα, μια με τον Αλαβάνο, μια με τον Κουβέλη, το φιλότιμό μου.Ήρθαν και τα έπαιξαν οι άνθρωποι.Γι΄αυτό σου λέω φταίει ο Περισσός και η Αλέκα.Τι στο διάβολο κάνουν,εγώ λέω μήπως και να φτιάξουμε ένα κάτι από συνιστώσες. Γιατί όχι, κάτι θα βρούμε δεν μπορεί, εδώ η Μπορα Ντακογιάννη έστησε κόμμα. Κάτι θα περισσέψει από δω, κάτι θα περισσέψει από κει,ρετάλια παντού υπάρχουν.Να πάμε που λες και να βάλουμε ένα χεράκι, να τους το κάνουμε καλοκαιρινό, γιατί δεν μπορεί, που θα πάει αυτή η κατάσταση που δημιουργούν.Τι λες είσαι;Βάζω τα σπίρτα,βάζεις τα τσιγάρα;

    ReplyDelete
  5. Πρός Black Bedlam:

    Μήπως να το κάνουμε ανάποδα αγαπητέ ΒΒ,δηλαδή να βάλω εγώ τα σπίρτα και εσύ τα τσιγάρα?
    Για την καφετιέρα μην χολοσκάς.
    Θα μας την προμηθευσει η Μπόρα Ντακογιάννη(καλό!).
    Κάτι θα έχει περισσέψει απο την SIEMENS.

    ReplyDelete
  6. Καλησπέρα σου.Να δείς που έχω μπερδευτεί.
    Το Χ μπροστά από το όνομά σου,είναι Χι Ελληνικό; Είναι Ξι Λατινικό τι; Γιατί από αυτό εξαρτάται αν είσαι Χριστίνα ή κάτι σε αρσενικό δεν βρίσκω και το προφίλ σου, να δω που λένε τι καπνό φουμάρεις.Όσο για μένα, δεν θα επιτρέψω να μου ξανασυμβεί και να πάθω ξανά μετά από μήνες, κρίση ταυτότητας.Αυτό είχε συμβεί περίπου τον Ιούλη νομίζω στις 26/7, αν το ψάξεις στο ιστολογιό μου και στις αναρτήσεις μου θα το βρεις ΕΔΩ http://blackbedlam.blogspot.com/2010/07/blog-post_21.html#comments.
    Είχε γίνει μεγάλη πλάκα. Με τα φιλαράκια να με θεωρούν αρσενικό και γώ να είμαι θηλυκού γένους, με σφραγίδες και βούλες.Καταλαβαίνεις ότι αστειεύομαι, αλλά είμαι στ΄αλήθεια γένους θηλυκού και εσύ και κάποιοι καινούργιοι φίλοι, πάτε να μου το χαλάσετε πάλι.Όσο για τα σπίρτα και τα τσιγάρα, επιμένω. Εγώ τα σπίρτα, εσύ τα τσιγάρα. Όχι που θα με πιάσεις κορόιδο τέτοιες εποχές.
    Ελα βρε καλό σου ξημέρωμα.

    ReplyDelete
  7. Πρός Black Bedlam:

    Φουστα-μπλούζα εσύ,φούστα μπλούζα και εγώ.
    Το διευκρινίζω για να μην πάθω και εγω κρίση ταυτότητας όπως εσύ,καθότι μια χαρά αισθάνομαι ως γυναίκα όπως και εσύ φαντάζομαι.
    Αφόυ επιμένεις βάζω και τα τσιγάρα και τα σπίρτα.Δεν πειράζει, εχω πιαστεί κορόιδο τόσες φορές που άλλη μία δεν θα με χαλάσει.
    Να είσαι καλά.

    ReplyDelete
  8. Καλά, ελπίζουν αυτοί όλοι να γίνουν κάποτε κόμμα; Γι' αυτό δεν έχουνπιθανότητες τα μικρά κόμματα στη χώρα μας. Γιατί είναι συνονθυλεύματα γκρουπούσκουλων και μεμονωμένων (στην ουσία) ατόμων, με τεράστια εντροπία (βαθμό αταξίας)...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...