ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ!ΔΕΝ ΛΟΥΦΑΡΟΥΜΕ!

Saturday, March 20, 2010

Δίνοντας την δυνατότητα στους φίλους του blog να δημοσιοποιήσουν τις απόψεις τους,σας παρουσιάζω την ανάρτηση του
Γιώργου Κ. Περπινιά 


Ορκίζομαι να λέω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια στον ελληνικό λαό!





Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ

18/03/2010
Κάθε ημέρα τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν με λεπτομέρειες για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας. Οικονομολόγοι, αναλυτές, καθηγητές, πρώην υπουργοί, δημοσιογράφοι και άλλοι ειδικοί. Στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων και στα γνωστά παράθυρα της τηλεόρασης, διαβάζουμε, ακούμε και καταλαμβανόμαστε από πανικό.
Όλοι γνωρίζουμε τις αιτίες που φτάσαμε σε τέτοιο σημείο και δεν πρέπει να απαλλάσσουμε ούτε τους εαυτούς μας, που με φανατισμό πολλά χρόνια ψηφίζουμε τους ίδιους ανίκανους και ιδιοτελείς πολιτικούς, λειτουργώντας ως οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας.
Χρόνια τώρα ακούμε για οικονομικά σκάνδαλα, για γρήγορο πλουτισμό, φορολογική ασυλία, για διορισμούς και βολέματος των δικών τους παιδιών, αποφυγή λήψεως μέτρων για την πρόοδο της χώρας, από τον φόβο του πολιτικού κόστους, με μόνο ενδιαφέρον την επανεκλογή τους.
Εμείς δε, κλείνουμε τα μάτια μας δικαιολογώντας τις πράξεις τους, αρκεί να κυβερνά η ομάδα μας. Τώρα ήρθε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός και φυσικά θα πληρωθεί από τα συνήθη υποζύγια που είναι συγχρόνως και οι χειροκροτητές τους.

Στον ιδιωτικό τομέα ένας μεγάλος αριθμός είναι άνεργοι, αλλά κι αυτοί που εργάζονται ζουν με το άγχος της απόλυσης και της πείνας. Μεγάλο μέρος δε αυτών είναι η βάση της παραγωγής του πλούτου της χώρας. Είναι το δυναμικό μέρος της κοινωνίας.
Εργάτες, αγρότες, οικοδόμοι, ναυτικοί κλπ. Εδώ λοιπόν βλέπουμε τους βολεμένους και καλά αμειβόμενους του δημοσίου τομέα να απεργούν, να ζητούν εξαίρεση από μέτρα σωτηρίας του κράτους. Αυτοί που το απομυζούν χρόνια, χωρίς ν’ αποδίδουν και να εξυπηρετούν τους πολίτες με προθυμία όταν πάνε να κάνουν δουλειά τους.
Τώρα δε στην δύσκολη ώρα, πολλοί απ’ αυτούς κυρίως γυναίκες, θέλουν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα και να βολευτούν, αν και δεν έχουν το άγχος της απόλυσης, λόγω μονιμότητας. Βολεμένοι καλοπερασάκηδες, με κομματική κι όχι αξιοκρατική εξέλιξη, γιατί εγκαταλείπετε αντί να δώσετε την μάχη της σωτηρίας;
Όπως μας πληροφορούν ακολουθούν και οι ένστολοι. Αυτοί που έδωσαν όρκο να προστατεύουν την πατρίδα την ώρα του κινδύνου, όταν μάλιστα ο πρωθυπουργός δηλώνει πως κινδυνεύει η εθνική κυριαρχία. Ο κίνδυνος της καταστροφής είναι ίδιος από όπου κι αν προέρχεται.
Αν δεν δουλέψει η παραγωγή, από πού θα βρεί χρήματα το κράτος να πληρώνει τις συντάξεις σας; με δάνεια; Αν πτωχεύσουμε δεν θα υπάρξουν βολεμένοι και αβόλευτοι. Συστράτευση χρειάζεται κι όχι φυγή. Αν ξεπεράσουμε την κρίση, τότε να ζητήσουμε ευθύνες από τους υπαιτίους εμείς, όχι μεταξύ τους οι ταγοί μας.



Bookmark and Share

4 comments:

  1. Δεν πρόλαβα να είμαι ο πρώτος αλλά σου έφερα τύχη...

    ReplyDelete
  2. Σίγουρα θα ζητηθούν ευθύνες αγαπητέ ...αλλά όχι από τους εργαζομένους όπου και αν ανήκουν αυτοί (ιδιώτες ή δημοσίου) Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά δεν είναι δυνατόν να δεχθώ την διχαστική εικόνα που θέλει να παρουσιαστεί μέσω του διαχωρισμού και της σύγκρισης (δημοσίου και ιδιωτικού υπαλλήλου) . Μήπως ακούσατε για την κατάργηση του 14 ου και στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα που ήδη έγινε στους ιδιώτες εκπαιδευτικούς? ...
    Μήπως λέω μήπως ακούσατε αγαπητέ κάτι από συλλογικές συμβάσεις εργασίας...οι οποίες όπως και να το κάνουμε καταρτούνται πάντα με γνώμονα τις συμβάσεις του Δημοσίου??
    Γιατί ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ? και προς τι οι "διαπιστώσεις" βολεμένων μη παραγωγικών και αβόλευτων παραγωγικών?
    ** ΣΣ: ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΟ "ΙΔΙΩΤΙΚΌ" ΧΡΈΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΤΟΥ "ΔΗΜΟΣΙΟΥ"

    ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ..ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΙΑ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ...ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΆ ΝΑ ΕΧΩ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΓΩΝΙΕΣ.... ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑ
    ΥΓ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ!

    ReplyDelete
  3. Γιλωργος Κ. Περπινιάς.April 8, 2010 at 5:51 PM

    Αγαπητέ ΟΡΙΖΟΝΤΑ θα επιμείνω στην αρχική μου θέση για τους βολεμένους. Η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων του δημοσίου είναι διορισμένοι από κάποιον βουλευτή, η κομματικό παράγοντα. Δεν έχουν απολύσει ποτέ κανέναν και διερωτώμαι, ποτέ δεν βρέθηκε ένας αντιπαραγωγικός η βλάξ; Στον ιδιωτικό τομέα αν δεν έχεις αξία δεν έχεις εξέλιξη. Αν δεν αποδώσεις πας στο σπίτι σου. Μπορείτε να μου πείτε γιατί χωρίς φροντιστήριο κανένας μαθητής δεν μπαίνει στα ΑΕΙ; Θα σας το πώ εγώ. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν, οι καθηγητές δεν ξέρουν η δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους. Στα φροντιστήρια όμως που είναι ιδιωτικά πρέπει ν’ αποδώσουν, διαφορετικά θα πάνε στο δημόσιο. Επιμένω ότι είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη με την γραφειοκρατία. Εφοριακοί, πολεοδόμοι, τελωνιακοί κι ένα σωρό άλλες ειδικότητες μήπως γνωρίζετε πως λειτουργούν; Θα μου πείτε πως δεν είναι όλοι, δεκτόν. Πάντως οι πολίτες γνωρίζουν πως για να κάνουν την δουλειά τους πρέπει να έχουν το λαδικό στο χέρι τους. Και τώρα η κυβέρνηση έκανε τις εξαιρέσεις της, στους υπαλλήλους της βουλής και του εθνικού τυπογραφείου. Οι πρώτοι γιατί είναι συγγενείς βουλευτών όλων των παρατάξεων και οι δεύτεροι γιατί λόγω ειδικότητος είναι δύσκολη η αντικατάστασή τους. θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη μα πρέπει να σεβαστώ τον χώρο που μας προσφέρει το blog. Γράφω επωνύμως και όχι με ψευδώνυμο.
    Γιώργος Κ. Περπινιάς.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...