ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ!ΔΕΝ ΛΟΥΦΑΡΟΥΜΕ!

Tuesday, August 24, 2010

Απεταξάμην το κόμμα,απεταξάμην!

Ούφ κουράστηκα!
Εστειλα e-mail στον Γιώργο με την
πρόταση μου για τον υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας
και  περιμένω απάντηση

Τι πάθατε και καραφλιάσετε όλες;
Μάθαμε οτι κατεβαίνει στην Ευρυτανία ο Κώστας Μητσοτάκης
(εγγονός του Δρακουμέλ) ως "ανεξάρτητος"

Έχουμε εκλογές !Το πήρατε χαμπάρι;
Στις 7 Νοεμβρίου θα στηθούμε μπροστά από την κάλπη για να εκλέξουμε τους νέους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ωραία να τους εκλέξουμε αλλά με τι κριτήρια, καθότι αυτές οι εκλογές έχουν μια ιδιαιτερότητα και πιο συγκεκριμένα χαρακτηρίζονται από προσπάθεια των υποψηφίων να αποποιηθούνε τον κομματικό μανδύα.
Απεταξάμην το κόμμα,απεταξάμην!
Και τώρα πως θα ψηφίσουμε εμείς που είχαμε συνηθίσει στους μπλε ,πράσινους και κόκκινους υποψήφιους και μας προέκυψε ένα τσούρμο από ανεξάρτητους υποψήφιους άρχοντες;

Από την μυρουδιά θα τους αναγνωρίζουμε;
Όλοι φορέσανε την ίδια μάσκα του ανεξάρτητου και μας έχουν μπερδέψει τους πολίτες.
Ούτε πάρτι μασκέ με προκαθορισμένη ενδυματολογική θεματολογία να ήταν.
Που οι παλιοί καλοί καιροί που το λεκτικό οπλοστάσιο του κάθε κόμματος ήταν ένα και αδιαπραγμάτευτο και δεν τολμούσε πολιτικός αντίπαλος να το σφετεριστεί και έτσι ξέραμε πως:

- μπορεί να «ανήκομεν εις την Δύσιν», αλλά η «Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και όχι στους Αλβανούς, και μπορεί να μοιάζει η Ελλάδα με «απέραντο φρενοκομείο» και να «είμαστε έθνος ανάδελφον»,μπορεί όμως και να δώσει ευκαιρίες σε «θυρωρούς» με «ζιβάγκο» που «εδώ και τώρα» θα καταστήσουν «θεσμό τον κυρίαρχο λαό» για να φυτρώσει ξανά η «καμένη γη»,να καταπολεμηθεί η «διαπλοκή» το «δωράκι» η «δημιουργική λογιστική» και που γνωρίζαμε ότι οι αστυνομικοί «ήταν το κράτος» και μαζεύαμε τις «ζαρντινιέρες» για να μην σκοντάψει κανένας αφηρημένος και ερωτοχτυπημένος Κύπριος φοιτητής.
-Γνωρίζαμε επίσης ότι για να πας μπροστά έπρεπε να ήσουν «κουμπάρος», «βαρόνος», «μεσάζοντας» να έχεις και ένα «κωλόσπιτο» στην Εκάλη και να έχεις «μηδενική ανοχή στην διαφθορά».
-Ήμασταν ενήμεροι ότι αν «δηλώσουμε το αυθαίρετο μπορούμε να το σώσουμε» αλλά ως «μη προνομιούχοι» προτιμήσαμε να πάμε για τα «μπάνια του λαού» από το να κάνουμε το «mea culpa» και να γελάει μαζί μας και το παρδαλό κατσίκι για την ειλικρίνεια μας.
-Ξέραμε ότι το «φώς στο τούνελ» δεν ήταν «φούσκα» και «τα δικά μας παιδιά» δεν θα μας «πάρουν με τις πέτρες» καθότι ο «κοινωνικός αυτοματισμός» θα οδηγήσει της κοινωνικές ομάδες να φαγωθούν μεταξύ τους.
-Και ξέραμε επίσης ότι αν δεν φροντίσουμε εγκαίρως ,θα μείνουμε μόνο με «5 νταβατζήδες και 6 συντεχνίες να μας κυβερνάνε» και αυτό «δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό» και σίγουρα «θα μας πάρουν με τις πέτρες»
-Kαι όλα αυτά με την σιγουριά ότι «σε δέκα χρόνια θα τα έχουμε ξεχάσει όλα »

Image and video hosting by TinyPic
Γιατί κρύβεσαι;
Με πιέζει το ΠΑΣΟΚ να κατέβω υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα και εγώ δεν θέλω!
Πριν δύο μέρες βρέθηκα μετά από παρότρυνση φίλων σε προεκλογική συγκέντρωση στην οποία ο υποψήφιος θα μας παρουσίαζε το πρόγραμμα του και τον συνδυασμό του.
Πρόκειται για δήμο που θα προκύψει από συνένωση τριών δήμων.
Όταν ρώτησα με ποιο κόμμα κατεβαίνει ο υποψήφιος ,δεν πήρα απάντηση και βρέθηκα να βολοδέρνω μόνη μου προσπαθώντας να βγάλω κομματικό πιστοποιητικό στον υποψήφιο.
Ο υποψήφιος ελισσότανε σαν αίλουρος.
Σαν τον Γκιουλέκα ένα πράμα, που βγήκε και αυτοχρήστηκε «υπερκομματικός» και «μη δεσμευόμενος από κανένα κόμμα»,όταν το ξέρουν και οι γάτες ότι είναι βουλευτής της Ν.Δ και το κόμμα τον κατεβάζει στην Θεσσαλονίκη για να διεκδικήσει την δημαρχία.
Επιστρέφοντας στην προεκλογική συγκέντρωση σας ενημερώνω ότι εκεί που ήμουν έτοιμη να φωνάξω, σε κατάλαβα πονηρέ δεξιέ πολιτευτή από την μεγάλη ......μύτη και το «σεμνά και ταπεινά» που σου ξέφυγε, πετάει μια άκρως αριστερίζουσα κορώνα του τύπου «πρέπει να αγωνιστούμε εναντίων των ξένων αφεντικών» και καπάκι μου πετάει και ολίγη «προοδευτικότητα» και μπερδεύτηκα η γυναίκα ,και μόνο συγνώμη δεν του ζήτησα για το τραγικό λάθος που έκανα.
Αφού συνήρθα και ήμουν έτοιμη να τοποθετήσω τα πράγματα στις σωστές κομματικές διαστάσεις και να χρεώσω τον υποψήφιο η στον ΣΥΡΙΖΑ και σε όλες τις συνιστώσες του, η στο ΚΚΕ( ένεκα αριστερής ορολογίας, και ας με συγχωρέσει η Αλέκα και ο Αλέξης, την αδιάβαστη) μου πετάει στην μούρη ο υποψήφιος κάτι σοσιαλιστικές κορώνες από το σοσιαλιστικό οπλοστάσιο ,να με το συμπάθιο, και με έριξε στα σκληρά.
Τι «πράσινη ανάπτυξη» μούρθε κατακούτελα, τι «κοινωνικός αυτοματισμός» με πήρε στο ξώφαλτσο και είπα, σε έπιασα πουλάκι μου, του ΓΑΠ είσαι εσύ, και μου φόρεσες το μανδύα του ανεξάρτητου.
Αν πρέπει να γίνουμε όλοι Sherlock-Χόλμηδες για να καταλάβουμε τι κομματικό καπνό φουμάρει ο υποψήφιος ,ας τα να πάνε.
Αυτό που με έριξε οριστικά στο καναβάτσο και δεν ξανασηκώθηκα είναι η τελευταία φράση του υποψηφίου «ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!!»
Σε ποιο κόμμα να τον χρεώσω αυτόν τον αψιλό, αφού την φράση αυτή την αναμασάνε όλες οι παρατάξεις.
Του Καλλικράτη έχει να γίνει, σας λέω!
Image and video hosting by TinyPic
Καλέ,γιατί το βαράς το μωρό;
Γιατί μου είπε οτι όταν μεγαλώσει θα φηφίσει τον γιό του Ψωμιάδη για δήμαρχο!

Αν και δεν τον βλέπω και πολύ καλά τον κύριο Καλλικράτη (που έχει και ωραίο όνομα) καθότι τον έπιασε στο στοματάκι του το εγγονάκι του επίτιμου (γνωστού και ως Δρακουμέλ) και αν έχετε τον Θεό σας ,τον εκθείαζε (τον Καλλικράτη ντέ) και αυτό δεν είναι καλό για τον συγκεκριμένο κύριο γιατί η κληρονομικότητα της γρουσουζιάς κρατάει εφτά γενιές και εδώ μιλάμε ακόμη για την τρίτη γενιά.
Και είπε ακόμη το μειράκιο της αυτοδιοίκησης (που ο Θεός να του δίνει χρόνια ,και ας είναι από τα δικά μου) ότι «αναγνωρίζω μόνο ένα κόμμα ,το κόμμα των Ευρυτάνων» και πλάνταξε η Ευρυτανία στο κλάμα.
Έχει και κοντή μνήμη ο γλυκούλης μου!

Image and video hosting by TinyPic
Είμαι κεφάτος!
Έμαθα οτι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατεβαίνει στην Θεσσαλονίκη ως "ανεξάρτητος" και μπορώ να τον ψηφίσω αν και είμαι ΠΑΣΟΚ!.

7 comments:

 1. Τους έχω σιχαθεί όλους και δεν εμπιστεύομαι κανένα!
  Θα απέχω εντελώς απ'τις εκλογές και όλες τις επόμενες γελοιότητες!
  Δεν παν στο δγιάλα όλοι αλάι μαλάι.....

  Τα θαλασσινά μου φιλιά!!

  ReplyDelete
 2. NA KAEI TO MPOYRDELO H BOYLH

  ReplyDelete
 3. αυτά γράφεις και ξεσηκώνεις τα πλήθη και τα πάθη...
  ( η σύνθεση,όλα τα λεφτά...για να μη πω τα ψηφοδέλτια )

  τη καλησπέρα μου...

  ReplyDelete
 4. Εκλογές και ξανά εκλογές. Για ποιο λόγο; Άλλα λένε κι άλλα κάνουν, και τόσα χρόνια δεν λέμε να τους πάρουμε χαμπάρι. Μας ζητούν να ψηφίσουμε τώρα, για να νομιμοποιήσουμε τις μεγαλύτερες ρεμούλες που έχουν κάνει οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά μετά να πληρώσουμε τον λογαριασμό, αφού με την ψήφο μας θα τους έχουμε ξεπλύνει από τους ρύπους, για να μην χρησιμοποιήσω μια άλλη λέξη. Παρ’ όλα αυτά θα βρεθούν πάλι οι πρόθυμοι, με τον φανατισμό η το συμφέρον, για να γλύψουν κανένα κόκαλο. Να γίνουν χειροκροτητές και μετά να λένε πως κέρδισε η ομάδα τους. Πολλά φιλιά.

  ReplyDelete
 5. TO KΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ.ΑΠΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠ'ΕΞΩ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΩ !!!

  ReplyDelete
 6. Μην τους κάνεις την χάρη. Τι νομίζεις μας λαμβάνουν καθόλου υπόψιν τους; Με τους νόμους περί ευθύνης υπουργών και τα εκλογικά συστήματα που ψηφίζουν στα μέτρα τους, απλώς γινόμαστε η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλένουν το παρελθόν τους και να ετοιμάζουν το μέλλον τους.

  ReplyDelete
 7. ΧΑΧΑ
  κατεβαίνω για δήμαρχος Μόσχας... εκεί βγαίνει και το κρασί Μοσχάτο... χαχα

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...