ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ!ΔΕΝ ΛΟΥΦΑΡΟΥΜΕ!

Friday, October 29, 2010

ΟΥΡΗΤΗΡΙΩΝ Η "ΑΘΗΝΑ"

Image and video hosting by TinyPic
Καλέ, γιατί ταβλιάστηκε αυτός;
Του είπε ο Κακλαμάνης οτι αν εκλεγεί θα απαγορέψει το κατούρημα στους
δρόμους και δεν άντεξε τόση συγκίνηση.


Αθήνα 29/10/2010 ώρα 18³º και εγώ περπατάω στα στενά του και ιστορικού επονομαζόμενου κέντρου της Αθήνας σε μια τσάρκα που μου αρέσει να κάνω και συνδυασμένη πάντα με γυναικεία ψώνια τα οποία κάλλιστα θα μπορούσα να κάνω στην γειτονιά μου.
Και όμως η Αθήνα και το κέντρο της με προσελκύουν ιδιαίτερα.
Βολτάρω λοιπόν ανέμελη ,κάτι όμως μου χαλάει αυτήν την πανέμορφη καλοκαιρινή βόλτα.
Σίγουρα δεν μου την χαλάνε οι ορδές των μεταναστών που έχουν κατακλύσει την Αθήνα αφού διαρρηγνύω τα ιμάτια μου (κοινώς σχίζω τα ρούχα μου) ότι δεν είμαι ρατσίστρια
Κάτι άλλο είναι.
Όμως τι είναι βρε παιδί μου και δεν μπορώ να το προσδιορίσω;
Και ξαφνικά! Φευ! Εύρηκα!
Η μυρωδιά των ούρων είναι που μου χαλάει την καλοκαιρινή μου τσάρκα.
Όλοι οι δρόμοι του ιστορικού κέντρου αναδύουν μια έντονη οσμή κάτουρου που δεν αντέχεται βρε αδελφέ. Θέλεις να φύγεις τρέχοντας από το σημείο που νομίζεις ότι βρωμάει περισσότερο και σε περιμένει στην επόμενη γωνία, στην επόμενη βιτρίνα.
Που να πας να κρυφτείς.
Φίλος που επισκέφτηκε την Βουδαπέστη επί αλήστου μνήμης υπαρκτού σοσιαλισμού (πού σουν νιότη μου πού έδειχνες πως θα γινόμουν άλλος) μου αφηγήθηκε ότι κάθε πρωί πλένανε τους δρόμους με μάνικες και συρμάτινες βούρτσες. Φάνταζαν σαν ομάδες κρούσης καθώς σάρωναν τους δρόμους.
Ρε μπάς και πρέπει από εκεί ακριβώς (από τις συρμάτινες βούρτσες δηλαδή) να ξαναπιάσουμε το κομμένο νήμα, για την αναγέννηση του υπαρκτού σοσιαλισμού (δηλαδή υπάρχει και ανύπαρκτος σοσιαλισμός;)
Πώς δεν το σκέφτηκε αυτό ο Περισσός; (στις βούρτσες αναφέρομε)
Αφού η καθαριότητα είναι λένε η μισή αρχοντιά.
Η άλλη μισή αλήθεια που βρίσκεται;
Αλλά να μου πείτε και αυτοί που καθάριζαν τους δρόμους με συρμάτινες βούρτσες τι κατάφεραν; Με την φόρα που είχαν πάρει καθάρισαν κατά λάθος και όλο το οικοδόμημα του υπαρκτού σοσιαλισμού
Όπως και να το χειριστώ το θέμα πέφτω στα …….τσίσα.
Ηρέμησα μόνο όταν αναλογίστηκα το μήνυμα που έλαβα από Βόρεια Ευρώπη στο οποίο ο αποστολέας καταριόταν την μαύρη τους την μοίρα που τους έλαχε να βρίσκονται ψιλά στον χάρτη με αποτέλεσμα να τους έχει ξεχάσει ο θεός του καλοκαιριού και να έχουν μουλιάσει από της συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις
Ναι αλλά αν είχαμε εμείς τον καιρό της Ευρώπης που ο ήλιος είναι σε μόνιμη άδεια και ξεχνάει να ανατείλει θα είχαμε και εμείς "βρόχες που θα έπεφταν στρέιτ θρου "(γεια σου Ζαμπέτα) και θα είχαμε δρόμους μοσχοπλυμένους και δεν θα κάναμε τσουλήθρες στις ροχάλες.
Τι να πω.
Δύσκολη επιλογή.
Και με αυτές τις σκέψεις έφυγα από το κέντρο της Αθήνας αφήνοντας το στο φανταχτερό κίτρινο-μπλε προεκλογικό περίπτερο του σημερινού δημάρχου που μας υπόσχεται μέσα από το προεκλογικό φυλλάδιο ότι είναι κοντά μας και θα παλέψει μαζί με τον Ψινάκη για ένα καλύτερο μέλλον.
ΟΚ κύριε Κακλαμάνη.Το εμπεδώσαμε.
Με τα τσίσα όμως τι θα κάνουμε;
Image and video hosting by TinyPic
Αμάν πιά! Με πρήξατε!
Ποιός είναι αυτός ο Καμίνης που εγώ δεν έχω δει ακόμη;

Image and video hosting by TinyPic
Γιατί χαίρεται αυτός;
Του είπε η Παπαρήγα οτι αν βγεί ο Σοφιανός στην Αθήνα τα μονοπόλια και ο ιμπεριαλισμός την έχουνε βαμμένη.





Bookmark and Share

5 comments:

  1. Ελπίζω να μονοήμερης επίσκεψής Αθήνα

    ReplyDelete
  2. Πρός rancur:

    Σας το εύχομαι απο την καρδιά μου.

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα.Και να ήταν μόνο το ιστορικό κέντρο ...Σε αρκετά σημεία αυτής της πόλης συναντά κανείς αυτή την μπόχα.

    ReplyDelete
  4. Υπάρχουν και χειρότερα: Στη Nice (της Γαλλίας, όχι τη δική μας...), που έτυχε να βρεθώ για δυό μέρες, είδα μαγαζάτορες να βγάζουν μάνικες το βράδυ, για να πλύνουν τα πεζοδρόμια από τα σκυλοπεριττώματα που σκόρπιζαν γεναιόδωρα χαριτωμένες τριχωτές μπάλες ή μούργοι κοπρίτες, που τα έβγαζαν βόλτα τα στοργικά αφεντικά τους! Πληγή τα περιττώματα εκεί, πληγή τα κάτουρα (και είνια και ανθρώπινα, διάολε...) για μας. Ποιό προτιμάς;

    ReplyDelete
  5. Μπράβο, Χristin!!!!πολύ ωραίο κείμενο!!
    Νίκη

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...