ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ!ΔΕΝ ΛΟΥΦΑΡΟΥΜΕ!

Saturday, January 8, 2011

Λέξεις που σημάδεψαν το 2010

Αγαπητοί φίλοι!





Μαζί τα φάγαμε .........τα μελομακάρονα!
 Θα σας παρουσιάσω παρακάτω τις λέξεις που σημάδεψαν το 2010 σε ένα κείμενο που αν και είναι βγαλμένο από την φαντασία ,δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.
Πάμε λοιπόν!
Είμαι ένας άνεργος πολίτης που όσο και να προσπάθησα δεν κατάφερα να τρουπώσω σε κάποια θεσούλα στο δημόσιο γιατί με την ανοιχτή διακυβέρνηση (το Open gov. ντε) έφαγα πόρτα γιατί παρόλο που είχα τον κουμπάρο στην επιτροπή, μου είπε(ο κουμπάρος) ότι οι προσλήψεις θα γίνουν από την πόρτα και όχι από το παράθυρο και πήγα να σκάσω με την γκίνια που με δέρνει,δηλαδή να ψάχνω δουλειά στην εποχή της ενάρετης διακυβέρνησης.
Άντε να κάνεις γιορτές τώρα.
Για να μην χαλάσω την γιορτινή διάθεση της οικογένειας πήρα με εορταστικό δάνειο 2 κιλά μελομακάρονα ,αλλά με κατηγόρησαν ότι μόνος μου τα έφαγα όλα τα μελομακάρονα και δεν έδωσα ούτε στα παιδάκια μου και εγώ τους είπα μαζί τα φάγαμε δηλαδή με κάτι ντιντήδες και κομψευόμενους διαδρομιστές που με πολύ γκλαμουριά και πολύ βερμπαλισμό πουλούσαν την γυαλιστερή συσκευασία της κενής ματαιοδοξίας και ακόμη με κάποιους με κάτι βαμμένες κουρούπες και ασήμαντο εγώ.
Δεν τα λέω εγώ,ο κύριος Φαίλος(ο Κρανιδιώτης ντε) τα λέει.
Και ακόμη ο κύριος Φαίλος είπε για κάποιον μεσαιοχωρίτικο αγράμματο αυτισμό αλλά εγώ δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει ο γλυκός μου,γιατί δεν έχω και την τεράστια μόρφωση του Φαίλου και με τα λίγα γράμματα που ξέρω κατάλαβα ότι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να είσαι αγράμματος,αυτιστικός και να ανήκεις στον μεσαίο χώρο.
Καλά το κατάλαβα κύριε Φαίλε μου;
Και αυτοί με κατηγόρησαν ότι με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση έπρεπε να είχα ανεβάσει στο διαδίκτυο στα πλαίσια  ενίσχυσης της διαφάνειας δηλαδή στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ τα έξοδα για τα μελομακάρονα γιατί οι τροικανοί μετά τις αλχημείες με τα greek statistics δεν μας πιστεύουν και δεν αναγνωρίζουν τις αδήλωτες δαπάνες και μπορεί να μας κόψουν "Την βοήθεια στο σπίτι" μην σας πω και τα "ΚΑΠΗ" και ακόμη να γίνει η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού πιο μεγάλη και από την διαστημική και αυτό δεν είναι καλό γιατί είναι αχόρταγη (η μαύρη τρύπα) και μπορεί να μας καταπιεί.
Και ακόμη μου είπαν the game is over κοινώς άρον το κουβαδάκι σου και πάγαινε για άλλες παραλίες γιατί αγοράζοντας 2 κιλά μελομακάρονα αντί του 1κιλού που προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο θα νομίζει η Μέρκελ (μην σας πω και ο Σαρκοζί) οτι περνάμε ζωή και κότα,και δεν πρόκειται να κάνουν επιμήκυνση του χρέους μας ,και θα έχουμε κάθε μήνα επικαιροποίηση του μνημονίου,άσε που μας ανεβάζεις και τα σπρέντ στα 970 ευρώ με το δάνειο που πήρες για τα μελομακάρονα και τώρα οι ΔουΝουΤούδες αμφιβάλλουν αν θα μπορέσεις να το ξεχρεώσεις και θα μας πάρουν με τις πέτρες που το ρίξαμε στην πολυτέλεια και στα μελομακάρονα.
Μου είπαν ακόμη ότι .....εμποδίζω την προσπάθεια του πρωθυπουργού για την έκδοση του ευρωομολόγου και συμβάλλω στην διατήρηση της κρίσης στην ευρωζώνη.
Και εγώ τους είπα μωρέ βουβουζέλα που σας χρειάζεται να βαράει από το πρωί ως το βράδυ,μήπως και ξεβουλώσουν τα αυτιά σας!
Αυτά.
Bookmark and Share

9 comments:

  1. χαχαχαχαχα Τα είπες όλα λέμε..
    Εγώ να πω μόνο πως μπορεί "επιμήκυνση του χρέους" να μη γίνει ,μα θαρρώ πως γίνεται "επιμήκυνση του πέους τους" ,γιατί πονάει όλο και περισσότερο όλο αυτό!!!!αχαχαχα
    Μια όμορφη Κυριακή ευχόμαστε

    ReplyDelete
  2. Πολύ βαριά αυτά τα μελομακάρονα, μου έκατσαν στο στομάχι ρε συ! Είπαμε, σιρόπι έπρεπε να ρίξεις, όχι λεμονάδα! Χαχαχα! Σωστή σε βρίσκω;-)

    ReplyDelete
  3. Καλό πολύ καλό, ιδίως το σημείο που γράφεις πως το μνημόνιο λέει ένα κιλό μελομακάρονα και όχι δύο. Ωραίο και το σχόλιο με την επιμήκυνση του πέους. Γειά χαρά να είσαι καλά.

    ReplyDelete
  4. Καπετάνιος:
    Ε, μην το λες.
    Κάθε επιμήκυνση έχει τις χάρες της

    ReplyDelete
  5. ο Ιησούς Χριστός κι η μάνα του...
    δηλαδή εγώ που έφτιαξα και μελομακάρονα και κουραμπιέδες και μπακλαβά θα πρέπει να τα δικαιολογήσω ως τεκμήρια διαβίωσης..??

    ReplyDelete
  6. Πρός SpIrToKoYto:
    Ρώτησες εσύ την τρόικα αν μπορείς να κάνεις και κουραμιέδες και μπακλαβά;
    Να κλείσουμε τα μάτια στα μελομακάρονα.
    Αλλά το θράσος σου με τους κουραμπιέδες δεν περιγράφεται.
    Εσύ οχι μόνο πρέπει να τα δικαιολογήσεις ως τεκμήρια διαβίωσης,αλλά πρέπει να τιμωρηθείς παραδειγματικά.
    Τι θα έλεγες για ένα βράδυ στην στενή παρέα με τον Γκλέτσο;

    ReplyDelete
  7. σταυρώστε με...σταυρώστε με και με τον Γκλέτσο χώστε με....

    ( περιττό να σου πω πως κατουρήθηκα στο γέλιο με την απάντησή σου...)

    ReplyDelete
  8. Καλημέρα, καλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε!

    Προλαβαίνω μια παραγγελία βουβουζέλας, να το κάνουμε εδώ μέσα Γήπεδο Μαντέλα και να μην αφήσουμε κανένα κερατά να κοιμηθεί;

    Δεν έχω Γκλέτσο, φιλεύω όμως τσίπουρο και γλυκό κυδώνι!
    Χαιρετίσματα!

    ReplyDelete
  9. περάστε παρακαλώ από το βλογ μου να παραλάβετε πακέτο...
    ( κι όπως θα έρχεσαι,πιάσε και μερικά μελομακάρονα γιατί τα δικά μας τελείωσαν και πού να τολμήσω να φτιάξω άλλα...στο Ε9 θα μου ζητήσουν να τα περάσω με ΦΜΑΠ )...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...