ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ!ΔΕΝ ΛΟΥΦΑΡΟΥΜΕ!

Friday, May 14, 2010

ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΘΕΛΕΙ ΔΥΟ!

ΧΩΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΊΑ!

Image and video hosting by TinyPic  Είπαμε να χωρέψουμε με την εξουσία,αλλά όχι να πιάσουμε και κοριούς η αλλιώς ,μην πέρνεστε με την εξουσία.Πάρτε το ασανσέρ!
Image and video hosting by TinyPic  
Μην κουράζεσαι μαντάμ!
Ο Καλλικράτης κλείδωσε στις 325 περιφέρειες! 
         
Image and video hosting by TinyPic 
Κοίτα κέφια η εξουσία!

 

Image and video hosting by TinyPic
Μαντάμ δεν στα παν καλά!
Τέρμα οι επιδοτήσεις στο αγελαδινό γάλα!



 Image and video hosting by TinyPic
Κούνα,κούνα το κορμί σου
μπάς και σώσεις την σύνταξη σου!

 

Image and video hosting by TinyPic
Μάθαν οτι..........χωρεύουμε
πλακώσαν και η .........γάτες.
 

Image and video hosting by TinyPic 
Πόσες φορές θα στο πω παιδί μου?
Η εξουσία έχει μάτια και στην πλάτη!




Image and video hosting by TinyPic 
Μην παίρνετε πια το ασανσέρ,
πάρτε την εξουσία απο........πίσω!


Image and video hosting by TinyPic
Οσο και να χτυπηθήτε,ΕΚΑΣ δεν θα ξαναδείτε η αλλιώς ο 
ο γέρος η απο χ....ο θα πάει η απο..... τανγκό!


Επειδή ο λαϊκισμός και ο μηδενισμός έχουν πάρει τελευταία εκρηκτικές διαστάσεις και δεν τολμάει κανείς (ειδικά στα λημέρια των bloggers) να εκφράσει μία διαφορετική άποψη για τα τεκταινόμενα ,μήπως και θεωρηθεί έκτρωμα της κοινωνίας και το πρόβατο που θα το φάει ο λύκος αν την κοπανήσει από το μαντρί, θέλω να τολμήσω μία διαφορετική προσέγγιση, και ας μου την πέσουν σύσσωμες όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις και μία, μία οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως μια εκφυλιστική ασθένεια αποδομεί σταδιακά τον οργανισμό, έτσι και ο λαϊκισμός αποδομεί την μαζική ψυχολογία ,εμφανιζόμενος ως ο μοναδικός και αυθεντικός εκφραστής της βούλησης του λαού.
Ούτε που καταλαβαίνουμε πόσο εύκολα ρέπουμε όλοι τελευταία προς τον επικίνδυνο λαϊκισμό ο οποίος χαρακτηρίζεται από εύκολη γενίκευση, και αφαίρεση της διάθεσης για προτάσεις και θέσεις. Λαϊκίζουμε όλοι για να κολακέψουμε ο ένας τον άλλο, λαϊκίζουμε χωρίς οι ίδιοι να έχουμε να προτείνουμε κάτι. Απλώς καταγγέλλουμε. Είναι η καινούρια μόδα.Η μόδα της καταγγελίας.
 Όλη η Ελλάδα καταγγέλλει το πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους της, σαν να έλειπε καιρό από το σπίτι και επιστρέφοντας βρήκε τον κλέφτη να του "απαλλοτριώνει " την νέα LCD 50”.
Ο εύκολος λαϊκισμός μας αφαιρεί την δυνατότητα να δούμε ,βρε αδελφέ, και τις δικές μας ατομικές ευθύνες(αν υπάρχουν) και μας θυματοποιοί ,βάζοντας μας στον εύκολο δρόμο της ήσσονος προσπάθειας (δηλ.της εύκολης λύσης,της λύσης χωρίς προσπάθεια) Λειτουργούμε πλέον όλοι με συνθήματα.
Εύκολη και ανέξοδη στάση μα συνάμα και πολύ επικίνδυνη.
Και επειδή εγώ θέλω να κοιτάζω την πραγματικότητα κατάματα και όχι να της κλείνω πονηρά το μάτι ,ας δούμε μαζί αν ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΘΕΛΕΙ ΔΥΟ:


- δύο θέλει το φακελάκι για να γιάνει η γιαγιάκα μας
- δύο θέλει το ευαγές ίδρυμα του ΚΤΕΟ για να κάνουμε Ferrari την σακαράκα που έχει να δει καινούρια τακάκια εδώ και 5 χρόνια
- δύο θέλει για να κάνει την θητεία του στο σπίτι ο κανακάρης-φαντάρος μας ,που δεν βρίσκει τον   χάρτη το Σούλι, και κλαίει για τα χαμένα ντολμαδάκια της μαμάς του
- δύο θέλει να βλέπουμε τα ραδίκια ανάποδα, ενώ τσεπώνουμε την σύνταξη
- δύο θέλει να πάρουμε το πολυπόθητο 67% χάνοντας το φώς το αληθινό
- δύο θέλει να κάνουμε τον ημιυπαίθριο, playroom
-δύο θέλει να ξεχάσει να κόψει απόδειξη ο καθηγητής που πασχίζει να κάνει πυρηνικό επιστήμονα το τουβλοκανακάρη μας που δεν τα παίρνει με την πρώτη και θέλει και δωδέκατη
- δύο θέλει να πτωχεύσουμε εικονικά
- δύο θέλει ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ το έρμο κρατικό ταμείο αυτό που του αναλογεί από την αλλαγή της λεκάνης της τουαλέτας
-δύο θέλει η δημοκρατία για να λειτουργήσει :τον λαό και τους εκπροσώπους του στην Βουλή. Δεν χορεύουν μόνοι τους. Εμείς τους δίνουμε ρυθμό. Αν δεν μας αρέσουν, μην τους φτύνουμε ανέξοδα και εκ των υστέρων. Πριν χορέψουμε το ταγκό σφιχταγκαλιασμένοι, ας ανοίξουμε τα μάτια να δούμε ποιος μας αγκαλιάζει. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε παρτενέρ. Και αν δεν είμαστε ικανοί να αλλάξουμε παρτενέρ και να επιλέξουμε τον ικανότερο, δεν μας φταίει ο χορευτής-παρτενέρ. Φταίει η κούτρα μας.
Ας αναλάβουμε επιτέλους της ευθύνες για τις λάθος επιλογές μας.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ!
ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΘΕΛΕΙ ΔΥΟ!



Bookmark and Share



12 comments:

  1. Στην Ελλάδα χορεύουμε τσάμικο που χορεύεται με πιο πολλούς. Και γιατί να σου την πέσει κανείς; Διαφωνεί κανείς με αυτά που αναφέρεις; Δεν το έχουμε κάνει όλοι; Δεν δίνουμε τον ρυθμό όπως λες και μάλιστα τον ανεβάζουμε κιόλας μόνοι μας;
    Λοιπόν;

    ReplyDelete
  2. Πολύ καλό το περί λαϊκισμού Χριστίνα. Όπως πάντα γλαφυρή και με το γνωστό χιούμορ σου. Θα μου επιτρέψεις να προσθέσω κάτι. Τον λαϊκισμό συνοδεύει κάτι που τον συμπληρώνει και τον ισχυροποιεί. Είναι η κακώς εννοούμενες ελευθερίες και η ατιμωρησία. Οι ελευθερίες που έχουν γίνει το βάσανο της καθημερινής πραγματικότητας. Οι παραβιάσεις των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, του ωραρίου εργασίας, οι ανεξέλεγκτες τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, η παροχή υπηρεσιών, ο θόρυβος των μοτοσυκλετών, η ρύπανση των δρόμων από τα περιττώματα των ζώων που δεν καθαρίζουν τα ζώα που τα περιφέρουν και γενικά η νοοτροπία «δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε κάνουμε». Όλ’ αυτά συμπληρώνουν τον λαϊκισμό. Όλες οι κυβερνήσεις τα προσέφεραν με αφθονία στον λαό, τον κολάκεψαν πως αυτός κυβερνά και κάνει ότι θέλει, δεν τιμωρείται για τίποτα κι αυτό το νομίζει δημοκρατία.

    ReplyDelete
  3. Αχ xristin το τανγκό θέλει δύο και εγώ χρειάζομαι επειγόντως διακοπές... Βλέπεις το σκέφτομαι για διακοπές και φέτος, όσο υπάρχουν ακόμα τα φράγκα, αλλά για του χρόνου το βλέπω χλωμό (ελέω ΔΝΤ και δικών μας αχρήστων πολιτικών). Έτσι λέω να κατεβούμε φέτος Άνδρο (με τα δίδυμα μου και το έτερον ήμισυ). Από το πρωί παίρνω τηλέφωνα και μάλλον για Μπατσί το κόβω να μένω. Έχεις να προτείνεις κάτι; (είδα πως την Άνδρο την έχεις πρώτη "μούρη" στη σελίδα σου). Φιλικά και με εκτίμηση για τον τρόπο που "ιστολογείς", Γιάννης.

    ReplyDelete
  4. Προς Christobal:
    Εχεις δίκιο.Ολοι χωρέψαμε εκτός απο τανγκό και τσάμικο με την εξουσία.
    Αλλά τουλάχιστων μερικοί απο εμάς έχουμε το θάρρος και την εντιμότητα να το παραδεχτούμε και να μήν σκούζουμε σαν αθώες παρθένες.
    Και το βασικότερο έχουμε διάθεση να συνετιστούμε.

    ReplyDelete
  5. Πρός Γιώργο:
    Πολύ παρεξηγημένη έννοια στην Ελλάδα η δημοκρατία.
    Η δημοκρατία είναι το αντίθετο του λαικισμού.
    Για να έχουμε λαό με ορθή κρίση και ικανότητα επιλογής πρέπει να έχουμε λαό καλά ενημερωμένο.Οταν όμως υπερισχύει ο λαϊκισμός πολύ απλά δεν έχουμε σωστή πληροφόρηση.
    Και μην ξεχνάμε ότι ο λαϊκισμός έχει πολλές μούρες.
    Εχει μούρη ακαδημαϊκή, μούρη διανουουμενίστηκη και μούρη άξεστη και αμόρφωτη
    Ποιά μούρη είναι η απεχθέστερη θα σε γελάσω αν, και υποψιάζομαι.

    ReplyDelete
  6. Καλώς όρισες στο κονάκι μου Γιάννη.
    Την Άνδρο την έχω πρώτη μούρη γιατί πολύ απλά αγαπάμε Ανδρο και εκεί ξεκαλοκαιριαζόμαστε. Όταν δεν μας σηκώνει ο αέρας σφάζουμε τον μόσχο τον σιτευτό για να ευχαριστήσουμε τον Μεγαλοδύναμο για την χάρη που μας έκανε.
    Για να καταλάβεις Γιάννη εκτός από την σκεπή της βεράντας μας πήρε και την γάτα και έκτοτε αγνοείτε η τύχη της. Καλό γατί. Δύο-δύο μας έφερνε τις σαύρες.
    Κατά τα άλλα όλα καλά.
    Προτείνω να επιλέξεις για τις διακοπές το Μπατσί γιατί είναι πιο εύκολο για μια οικογένεια με παιδάκια(a propo, να σου ζήσουν) γιατί όλα τα απαραίτητα για μία οικογένεια βρίσκονται συγκεντρωμένα σε ένα μέρος (και η παραλία βέβαια) και δεν χρειάζεται να κάνεις χιλιόμετρα. Ολα με τα ποδαράκια.
    Εδώ είμαι για περισσότερες πληροφορίες.
    Και βέβαια αναμένω τις εντυπώσεις απο την παραμονή σου.
    Ο Αγία Μαρίνα και ο Άγιος Φανούριος της Άνδρου μαζί σου!

    ReplyDelete
  7. Ε, όχι και νέα μόδα αυτή της καταγγελίας! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου θυμάμαι και τους γύρω μου προπονητές/δικαστές/πολιτικούς/οτιδήποτε του καναπέ. Επίτου καναπέως του μεσοαστικού νοικοκυριού ακούς τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, με το απαραίτητο σχόλιο/καντήλι του Μητσάρα για συμπλήρωμα.
    Τώρα σε ό,τι αφορά την ατομική ευθύνη, έχω κάποιες επιφυλάξεις, για την νέα γενιά τουλάχιστον. Μακάρι να ήταν τόσο απλό.
    Καλημέρα και χάρηκα που σε βρήκα.

    ReplyDelete
  8. Μια χαρά τα είπες, ούτε συνεννοημένες, αν σε είχα δει θα αντέγραφα, χαχα. Καλύτερα τα είπες.
    Μας έπρηξαν όλοι με την κριτική για τους άλλους.
    Το τρακάρισμα θέλει δύο.


    Φιλιά θαλασσένια.

    ReplyDelete
  9. Για να αλλάξεις όμως νοοτροπία δεν χρειάζεσαι κανένα, η ρίζα του κακού είναι μέσα στον καθένα μας!
    Αυτό δεν θα πει ότι δεν χορεύω ταγκό...χι χι χι λόγο ηλικίας!
    Θα επανέλθω να σε γνωρίσω καλύτερα...
    Καλό σου βραδάκι!

    ReplyDelete
  10. Πρός ΗΩΣ:
    Νομίζω οτι η ευθύνη για οτι πράτουμε η παραλείπουμε να πράξουμε είναι ατομική.
    Για την νέα γενιά εχω να πω οτι είναι θύματα της παθογένειας της γενιάς των γονιών τους που και αυτοί με την σειρά τους υπήρξαν προιόντα του εύκολου πλουτισμού ο οποίος δυστυχώς μας τελείωσε.
    Μετά μια μακρά περίοδο καλοπέρασης δεν είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετοπίσουμε τις δυσκολίες που θα μας φέρει η ύφεση.

    ReplyDelete
  11. Πρός Thalassenia:
    Ιδιο φόντο παρόμοια θεματολογία.
    Αν μου πείς ότι είσαι κα ξανθιά θα πάω στον Άγιο Στυλιανό να ψάξω την χαμένη δίδυμη αδελφούλα μου.

    Thalassenia θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία,όπως έγραφε ο ποιητής.
    Και ακόμη έλεγε ο ποιητής οτι θέλει περίσσεια τόλμη να είσαι ελευθερος,και ας είσαι μονάχος.

    ReplyDelete
  12. Γιατί νομίζεις ότι σκούζω σαν βατεμένη γάτα στα κεραμίδια?
    Γιατί και εγω πιστεύω οτι η ρίζα του κακού είναι μέσα μας,απλώς κάνουμε οτι δεν το βλέπουμε.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...